Κάν’ το όπως οι άντρες! Ανδρικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις…

Σε εκνευρίζει ο τρόπος που μαζεύει τα ρούχα του, η κακή του συνήθεια να αφήνει τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη και αυτή του η απάθεια όταν εσύ κάνεις ολόκληρη σκηνή στον κάθε τσακωμό! Μπορείς να βρεις εκατοντάδες πράγματα για τα οποία θα ήθελες οι άντρες να σκέφτοναι πιο γυναικεία, όμως ανάμεσα σε αυτά δεν βρίσκεται η διατροφή… Η πικρή αλήθεια είναι πως οι άντρες τα καταφέρνουν καλύτερα όταν πρόκειται να κάνουν δίαιτα, αγαπούν περισσότερο τη γυμναστική και έχουν από τη φύση τους ένα σώμα που καίει τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορα τις θερμίδες!

Κάντο όπως οι άντρες λοιπόν! Το σχέδιο είναι σατανικά γυναικείο… Αντιγράφουμε τις συνήθειες των αντρών, μαθαίνουμε τα “πλεονεκτήματά” τους σε σχέση με τη διατροφή και τη γυμναστική έτσι χάνουμε πιο εύκολα κιλά.

“Η πλειοψηφία των αντρών διατηρεί το βάρος του ή πιο εύκολα μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διατροφής και να αποβάλλει τα περιττά κιλά από τα σώμα του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι άντρες είναι πιο δεκτικοί σε ένα πρόγραμμα διατροφής, έχοντας πιο ισχυρό αυτοέλεγχο σε αντίθεση με τις γυναίκες” επισημαίνει η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τσαμπίκα Κοντογιάννου που μας βοηθά να αντιγράψουμε τις διατροφικές συνήθειες των αντρών.

Οι άντρες δεν το ρίχνουν στο φαγητό όταν δεν είναι καλά…

Ενώ οι γυναίκες έχουν μια τάση να καταφεύγουν στο φαγητό σε περιόδους άγχους και στεναχώριας, στους άντρες αυτό δεν ισχύει. Οι ορμονικές διαταραχές των αντρών δεν επηρεάζουν το στομάχι, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό συγκριτικά με αυτές των γυναικών. Τι σημαίνει αυτό; Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στην κατανάλωση κυρίως ανθυγιεινών τροφών σε περιόδους άγχους και στεναχώριας και έτσι πιο επιρρεπής στη μη τήρηση του προγράμματός τους και στην αύξηση βάρους.

Do it like men: Έχεις παρατηρήσει πως οι άντρες δεν σταματάνε να τρώνε; Κι εκεί είναι που αναρωτιέσαι, “μα πώς γίνεται να μην παχαίνουν” (για όλα υπάρχουν οι εξαιρέσεις); Σκέφτηκες όμως ποτέ πως ίσως είναι αυτό το μυστικό τους; Για θυμήσου το πρώτο και το τελευταίο ακούς ανελιπώς από ένα διαιτολόγο; Πολλά και μικρά γεύματα!

Ακολούθησε μικρά και συχνά γεύματα και μη μένεις νηστική για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ωρών. Έτσι ο οργανισμός θα κάνει τις απαραίτητες καύσεις” εξηγεί η κα. Κοντογιάννου. Α, και σταμάτα να πιστεύεις πως το παγωτό θα σου λύσει τα προβλήματα.

Οι άνδρες γυμνάζονται περισσότερο… (συνήθως!)

Οι περισσότεροι άντρες είναι αρκετά δραστήριοι, αυξάνοντας έτσι τις καθημερινές του ενεργειακές απαιτήσεις και κάνοντας καλύτερες καύσεις. Επίσης, κάποιοι προτιμούν το γυμναστήριο, στοχεύοντας στην αύξηση του μυϊκού ιστού αλλά και τυχόν απώλεια βάρους. Μικρότερο κατά πολύ είναι το ποσοστό των γυναικών που δραστηριοποιούνται και ακόμα πιο μικρό αυτό που αγαπάει το γυμναστήριο. Άρα μια γυναίκα η οποία δεν γυμνάζεται, έχει μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις και πιο μεγάλες πιθανότητες να πάρει κιλά.

Do it like men: Δεν μπορείς να πεις! Και οι γυναίκες προτιμουν το γυμναστήριο και την γυμναστική τώρα πιά. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι πως ένας άντρας θα γυμναστεί ακόμη και με μια βόλτα με φίλους. Θες λίγη μπάλα, θες ένα γρήγορο μπασκετάκι ή ρακέτες στην παραλία είναι πάντα έτοιμος να… το κάψει! Κάνε κι εσύ το ίδιο. Πάρε την κολλητη από το χέρι και ξεκίνα για το πάρκο! “Ένταξε στην καθημερινότητα σου 30 λεπτά φυσική δραστηριότητα (π.χ. περπάτημα)!”

Οι άντρες είναι όλοι τους παιδιά του Νάρκισσου…

….και σαν τέτοια, έχουν συνήθως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τις γυναίκες! Άλλωστε τα πρότυπα σώματος που επιλέγουν να έχουν είναι πιο ρεαλιστικά συγκριτικά με εκείνα των γυναικών. Ένας άντρας θέλει να χάσει κιλά, αλλά δεν το κάνει με κάποιο πρότυπο σώμα για στόχο. “Αντίθετα η γυναίκα πέραν των άμεσων αποτελεσμάτων που επιθυμεί, έχει πάντα ένα πρότυπο σώμα για στόχο το οποίο τις περισσότερες φορές δεν είναι ρεαλιστικό”.

Από την αιώνια κούκλα barbie, μέχρι τη Gisele και όλα τα top model τα πρότυπα γυναικών που βάζει μια γυναίκα στο μυαλό της, την οδηγούν σε ακραίες λύσεις που μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και επικίνδυνες για την υγεία. Τέλος, ενώ οι άντρες επιλέγουν πιο προσιτές δίαιτες, η πλειοψηφία των γυναικών, επειδή επιθυμεί γρήγορη απώλεια βάρους, επιλέγει εξαντλητικά προγράμματα, επηρεάζοντας αρνητικά τον βασικό της μεταβολισμό.

Do it like men: Βγάλε από το μυαλό σου τα στερεότυπα. Όσο αψεγάδιαστος κι αν είναι ο Daivid Beckham δεν θα δεις ποτέ κανέναν άντρα να σχολιάζει πόσο άδικος είναι ο Θεός που δεν του έδωσε και εκείνου τέτοιο σώμα. Προσπάθησε να έχεις πιο ρεαλιστικούς στόχους, προσαρμοσμένους στο δικό σου σωματότυπο και τις δικές σου ανάγκες και σύντομα θα νιώσεις – και θα δείχνεις καλύτερα.

Οι άντρες είναι οι “ευνοούμενοι” της φύσης!

Άκου τώρα… “Από τη φύση τους οι γυναίκες έχουν διπλάσια µάζα λίπους από τους άντρες, καθώς διαθέτουν περίπου 40 δισεκατομμύρια λιποκύτταρα, ενώ οι άντρες µόνο 20 δισεκατομμύρια. Έτσι το βάρος των γυναικών αποτελείται κατά 20-25% από λίπος, ενώ των αντρών κατά 10-15% από λίπος”! Με λίγα λόγια ξεκινάς τη… διαδρομή του αγώνα έχοντας στην πλάτη δύο φορές περισσότερο λίπος από ότι ένας άντρας.

Και δεν είναι μόνο αυτό! “Το 20-25% του βάρους των γυναικών αποτελείται από µύες, ενώ στους άντρες το ποσοστό αυτό φτάνει το 40%“! Ε, και; Να και κάτι που το έχεις σε… λιγότερη ποσότητα. “Όσο περισσότερους µυς έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερα ποσά ενέργειας χρειάζεται” και τόσο περισσότερες καύσεις κάνει. “Επομένως οι γυναίκες έχουν μικρότερες απαιτήσεις σε ενέργεια, αφού έχουν περισσότερο λίπος”! Κατάλαβες;

Do it like men: Ή μάλλον εδώ κάνε το ακριβώς αντίθετο. Είπαμε μερικές φορές… life sucks! Αφού λοιπόν το γυναικείο σώμα έχει από τη φύση του μεγαλύτερο ποσοστό λίπους, καλό είναι να μην το φορτώσεις με περισσότερο. “Απόφυγε την κατανάλωση λιπαρών τροφίμων (τσιπς, πίτσες, fast food, ξηρούς καρπούς, λιπαρά κρέατα και αλλαντικά, σάλτσες, γλυκά). Κατανάλωνε κυρίως βραστά, ψητά και σχάρας και απόφυγε τα τηγανητά. Προτίμησε άπαχα κρέατα και αφαίρεσε πάντα το ορατό λίπος” τονίζει η Τσαμπίκα Κοντογιάννου.

Οι άντρες πίνουν πιο πολύ νερό!

“Η ποσότητα νερού που καταναλώνει ο αντρικός πληθυσμός, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από αυτή των γυναικών” τονίζει η διαιτολόγος. Μην ρωτήσεις πώς και γιατί… είναι η παρατήρηση των ειδικών στις διατροφικές συνήθειες των δύο φύλων.

Do it like men
: Ανταγωνίσου τον στην κατανάλωση νερού! Είναι για το καλό σου. “Κατανάλωσε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό! Είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της υδατικής ισορροπίας του οργανισμού και συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους” συμπληρώνει η κα. Τοκμακίδου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Και τα δύο φύλα τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει μια λανθασμένη συνήθεια να αντικαθιστούν το νερό με άλλα ροφήματα ή και αναψυκτικά. Έτσι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τέτοιων ποτών τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση βάρους.

Το αντρικό σώμα καίει… θερμίδες (πάντως περισσότερες από το γυναικείο)

Ναι! Αυτό το άρθρο θα σε κάνει να θυμώσεις πολλάκις… “Η διαφορά στη σύσταση της μάζας σώματος μεταξύ ανδρών και γυναικών παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκφραση των απαιτήσεων σε ενέργεια μεταξύ των δύο φύλων. Όσο υψηλότερο ποσοστό μυϊκής μάζας έχει κάποιος (δηλαδή οι άντρες), τόσο μεγαλύτερα ποσά ενέργειας (θερμίδες) χρειάζεται“!

“Έτσι οι γυναίκες με δεδομένη τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα που παρουσιάζει η σύσταση του σώματος τους, σε «μεταβολικά ανενεργό» λίπος (δεν καταναλώνει ενέργεια ο λιπώδης ιστός), είναι φυσιολογικό να παρουσιάζουν μικρότερες απαιτήσεις σε ενέργεια”! Δηλαδή δεν καις ή τέλος πάντων καις πιο αργά απ’ ότι ένας άντρας!

Do ti like men: Κι αφού δεν μπορείς να τα βάλεις με το ίδιο σου το DNA, κάνε ό, τι μπορείς για να μειώσεις τις συνέπειες της… γυναικείας σου φύσης στο σώμα σου. “Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό πρωινό, που θα σε αποτρέψει από τα μετέπειτα “τσιμπολογήματα” τονίζει η διαιτολόγος. Με αυτό τον τρόπο θα κατανείμεις σωστά την ενέργεια που δίνεις στο σώμα σου, διατηρώντας πιο ενεργό το μεταβολισμό και αυξάνοντας τις καύσεις.

Read More

And More