Κάστανα: Τα οφέλη τους σε σώμα και αδυνάτισμα μιας και η εποχή τους ξεκινά

Ο Νοέμβριος ήρθε στη ζωή μας, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και τα πρώτα κάστανα κάνουν την εμφάνιση τους. Ναι, το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Εσύ, λοιπόν, εκτός από την γκαρνταρόμπα σου, καλό είναι να αλλάξεις και την κουζίνα σου. Τα πιάτα που ετοιμάζεις και τις τροφές που χρησιμοποιείς. Ξεκίνησες να απολαμβάνεις τα πάντα αγαπημένα κάστανα; Πριν τα αποκτήσεις, ρίξε μία ματιά στα απίστευτα οφέλη του και σπεύσε να τα αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Θέλεις αντιοξειδωτικά; Tότε, μην παραλείψεις το κάστανο… Έχει χαρακτηριστεί ως η τροφή – θησαυρός της βιταμίνης C. Και όχι τυχαία, αν σκεφτείς ότι 100 γραμμάρια κάστανα περιέχουν το 72% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Και οι ελεύθερες ρίζες – τα “σκουπιδάκια” των κυττάρων –  και οι τοξίνες θα φύγουν από το σώμα και το δέρμα σου. Τι λες; Μήπως να φτιάξεις σήμερα εκείνη τη σούπα κάστανο που τόσο καιρό φλερτάρει ο ουρανίσκος σου;

Σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια
Ναι, καλά διάβασες. Τα κάστανα αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, σε γεμίζουν με ενέργεια, ειδικά εκείνη τη στιγμή που είσαι στο γραφείο και αισθάνεσαι τις δυνάμεις και την όρεξη σου για δουλειά να σε εγκαταλείπουν. Και αυτό, γιατί, αν και ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών, σύμφωνα με τους ειδικούς, θυμίζουν περισσότερο αμυλούχα τροφή, όπως παραδείγματος χάρη τις πατάτες. 

Eίναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κάπως πιο φτωχό σε λίπος
Κάλιο, για εσένα που δεν θες να τρως μόνο μπανάνα. Μαγνήσιο, για εσένα που δεν θέλεις να πιάνονται οι μύες σου μετά από κάθε προπόνηση. Ασβέστιο, αν δεν τρελαίνεσαι και πολύ για τα γαλακτοκομικά και σίδηρος, αν τα κρεατικά δεν είναι η αδυναμία σου. Τώρα, όσον αφορά το λίπος, σημείωσε ότι, σύμφωνα με αρκετές έρευνες, αν βάλεις το κάστανο στην ίδια ζυγαριά με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, τότε σίγουρα, θα διαπιστώσεις ότι περιέχει μικρότερα ποσοστά λιπαρών ουσιών.

Δεν έχει και τόσες πολλές θερμίδες
Καλό αυτό! Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά. Το κάστανο αποτελείται κατά 50% από νερό, πληροφορία υπεραρκετή για να καταλάβεις ότι ίσως μπορεί να το απολαμβάνεις με λιγότερες τύψεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 50 γρ. από τα αγαπημένα σου κάστανα σου προσθέτουν περίπου 150 θερμίδες, ενώ την ίδια στιγμή οι κλασικοί ξηροί καρποί γύρω στις 300. Enjoy It!

Έχει και φυτικές ίνες
Μπορεί να μην είναι υπεραρκετές, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα μικρό μπολάκι με κάστανα δεν μπορεί να καταπολεμήσει το αίσθημα της πείνας και τη λιγούρα που συνήθως κάνει το στομάχι σου να γουργουρίζει τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164