Μετά τη γυμναστική: Οι τροφές που καλό είναι να αποφύγεις

Μπορεί, όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις συστηματικά γυμναστική, να ψάχνεις όλες εκείνες τις τροφές που θα σου προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια και ενέργεια, πριν οι ασκήσεις ξεκινήσουν, όμως, το ήξερες ότι εξίσου σημαντικές είναι και οι τροφές που θα καταναλώσεις μόλις η προπόνηση σου ολοκληρωθεί; Ναι, δεν μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Ίσα – ίσα υπάρχουν μερικές τροφές που πρέπει να αποφύγεις, αν δεν θες οι κόποι σου να πάνε χαμένοι. Γνωρίζεις ποιες είναι;

Energy Balls
Τα φτιάχνεις εύκολα, μοιάζουν με τρουφάκια αλλά είναι αρκετά πιο υγιεινά, τα απολαμβάνεις πριν ξεκινήσεις γυμναστική, γιατί σου παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, μετά, όμως, ξέχασε τα! Όπως φανερώνει και το όνομα τους, αυτές οι μικρές μπουκίτσες είναι βόμβες όσον αφορά την ενέργεια τους, η οποία, μόλις η γυμναστική σου ολοκληρωθεί, είναι πολύ πιθανόν να αποθηκευτεί στο σώμα σου ως λίπος, αφού τι να το κάνεις το καύσιμο, όταν οι ασκήσεις θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί;

Μπάρες ενέργειας
Αν δεν τις έχεις ετοιμάσει μόνη σου, καλύτερα να τις αποφύγεις. Και αυτό γιατί, μπορεί μετά την άθληση να θέλεις να αναπληρώσεις την ενέργεια που έχασες – ειδικά αν γυμνάζεσαι τις ώρες τις πρωινές -, όμως οι συγκεκριμένες μπάρες στην πραγματικότητα δεν σου την παρέχουν, αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αποτελούνται από ζάχαρη.

Σπαράγγια
Αρκετά καυτερά και σε υδατάνθρακες φτωχά. Μπορεί να είναι στην εποχή τους και επομένως αρκετά γευστικά, όμως, πίστεψε με δεν είναι αυτό που το σώμα σου μετά την μετακίνηση 6 ζητά. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όσο εσύ ροκανίζεις τους μύες σου το σώμα σου καταναλώνει αποθέματα γλυκογόνου, τα οποία για να αποκατασταθούν στη συνέχεια χρειάζονται τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και φτωχές σε θερμίδες, όπως τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Καφές
Είναι το ρόφημα που σε ξυπνάει και αντικειμενικά μέρα που ξεκινάει χωρίς καφέ είναι πραγματικά μία όχι και τόσο καλή ημέρα. Δίνει στο σώμα ενέργεια, στην ψυχή κέφι και στον ουρανίσκο γεύση, όμως, μετά τη γυμναστική, μπορεί να σε αφυδατώσει, κάτι που καθόλου δεν θες τη στιγμή εκείνη. Προτίμησε νερό, είτε στη φυσική του μορφή, είτε με την προσθήκη γεύσης.

Καυτερές πιπεριές
Μπορεί στα πλαίσια μίας καθημερινής διατροφής να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου, όμως, μετά την προπόνηση, ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από περισσότερο εύπεπτες τροφές. Το ίδιο ισχύει και για τα πικάντικα φαγητά.

Μαύρα φασόλια
Ίσως να τα χρησιμοποιείς ως υλικό στην σαλάτα σου αρκετά συχνά, αφού είναι άκρως γευστικά. Πάντως, μετά τη γυμναστική δεν τα λες και πολύ ευεργετικά, αφού δεν προσφέρουν στο σώμα αυτά που ζητά μετά από έντονη ή χαλαρή άσκηση. 

Αναψυκτικά
Πριν τα καταναλώσεις, ρίξε μία ματιά στην ετικέτα τροφίμων. Θα διαπιστώσεις ότι έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε μη φυσικά σάκχαρα και γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες δεν θα καούν και τόσο εύκολα, αφού η γυμναστική έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

 

Read More

And More