Οι πιο γευστικές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους και μια νέα χρονιά ξεκίνησε. Σε θέλω αισιόδοξη και μην ξεχνάς τους στόχους σου. Και είμαι σίγουρη πως δύο από αυτούς είναι να ξεκινήσεις γυμναστήριο και να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μιας και το παράκανες λιγάκι τον περασμένο μήνα. Απόλαυσες τις συνταγές της μητέρας και των φίλων σου στα γιορτινά τραπέζια και δεν μπόρεσες να αντισταθείς στα παραδοσιακά γλυκά. 

Τώρα λοιπόν είναι ώρα για αποτοξίνωση του οργανισμού κι αν ξέμεινες από συνταγές σου έχω πέντε υπέροχες προτάσεις. Από τη γευστική σούπα με μπρόκολο μέχρι την τορτίγια με αβοκάντο και το smoothie με καρότο και ρόδι είναι όλες τέλειες.  

Smoothie με καρότα και ρόδι

Υλικά:

• 4 καρότα
• 1 ρόδι
• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 μικρό κύβο τζίντζερ

Εκτέλεση

• Πλένεις καλά τα καρότα και τα καθαρίζεις
• Καθαρίζεις το ρόδι
• Ρίχνεις στο μπλέντερ αρχικά το τζίντζερ και αφού πολτοποιηθεί προσθέτεις το λεμόνι, τα καρότα και το ρόδι.


Σούπα με αβοκάντο και αγγούρι

• 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
• 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, καθώς και κλαδάκια για γαρνίρισμα
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο
• 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένη
• 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
• 1 φλιτζάνι κρύο νερό
• 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
• 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

• Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
• Χωρίζουμε τη σούπα σε 4 μπολ.
• Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
• Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Γαρνίρουμε με κλωναράκια άνηθο.

Σαλάτα με φασόλια και μυρωδικά

Υλικά

  • • 300 γρ. Κόκκινα φασόλια (μουλιασμένα σε νερό 12-16 ώρες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1 μεσαίο πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 1 σακ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ μάραθο

Ντρέσινγκ

• 1 κ.σ. μουστάρδα
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• Χυμό απο 1 λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση

• Ρίχνεις τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και τα αφήνεις να βράσουν για 1 τουλάχιστον ώρα μέχρι να μαλακώσουν
• Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τη σαλάτα και προσθέτεις το πράσο, το κρεμμύδι και τις σταφίδες
• Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τα φασόλια, τα ντοματίνια και τα μυρωδικά
• Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνεις όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύεις πολύ καλά
• Περιχύνεις τη σαλάτα και σερβίρεις.

Vegan Μπιφτέκια

Υλικά

  •  800 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεσαία καρότα τριμμένα
  • 50 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 1 κ.σ. σως σόγια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • μαύρο

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το καρότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 λεπτά
  • Ξεπλένεις και σουρώνεις καλά τα φασόλια και τα λιώνεις με ένα πηρούνι
  • Σε ένα μπολ βάζεις τα λιωμένα φασόλι, τη βρόμη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη σόγια σως, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιιπέρι και πλάθεις καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Φτιάχνεις έξι  μπιφτέκια και τα βάζεις στην κατάψυξη για μισή περίπου ώρα
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ψήνεις τα μπιφτέκια σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο και ψήνεις τα μπιφτέκια για 20-25 λεπτά
  • Στα 10 περίπου λεπτά τα γυρίζεις ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Τορτίγια με λαχανικά 

Υλικά 

  • 2  μεγάλες τορτίγιες

  • 200 γρ. ρύζι βρασμένο

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες

  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ

  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 100 γρ. γουακαμόλε

  • 50 γρ. καλαμπόκι

  • 50 γρ. κόκκινα φασόλια

  • μαρούλι ψιλοκομμένο

  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις για 3-4 λεπτά την πιπεριά και τα μανιτάρια ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ανοίγεις την τορτίγια στον πάγκο την αλείφεις με το μισό γουακαμόλε και απλώνεις τη μισή ποσότητα από το ρύζι, τις κομμένες ντομάτες, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μαρούλι
  • Τυλίγεις την τορτίγια σε μορφή ρολού και τη ζεσταίνεις προαιρετικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά.

 

 

Read More

And More