Συνταγές με πεπόνι! Δροσιστικές, νόστιμες και με λιγότερες από 350 θερμίδες

Αν ακούσεις τις λέξεις καλοκαίρι και φρούτο μαζί, είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό (Άντε το δεύτερο αν είσαι πιο… “καρπουζόφιλη”). Το πεπόνι στο τραπέζι της βεράντας μετά το φαγητό είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Και ξέρεις κάτι; Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες συνταγές μπορείς να ετοιμάσεις με δροσερό πεπόνι. Από αντικυτταριτιδικό χυμό ή απολαυστικό cocktail μέχρι υπέροχη σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα ή εξωτική σάλσα για το ψαράκι σου.

Έχουμε πέντε συνταγές με βασικό συστατικό το πεπόνι για καλοκαιρινά πιάτα που δεν ξεπερνούν τις 350 θερμίδες…

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις κάθε συνταγή αναλυτικά
/

Diet Tip: 100 γρ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες. Aνήκει σε εκείνα τα φρούτα, μαζί με το καρπούζι, που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό νερού. Η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει μέχρι και το 90%

/

Diet Tip: Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και με αυτό τον τρόπο συμβάλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, αποτελώντας φυσικό ελιξήριο για όμορφο δέρμα.

/

Diet Tip: Συνδύασέ το με προσούτο. Ιδανικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι.

/

Diet Tip: Μια φέτα πεπόνι θα σου δώσει ενέργεια και διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις, με τις βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 Νιασίνη να τονώνουν τον οργανισμό.

/

Diet Tip: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. το πεπόνι περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή, και τα οποία μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα.

Read More

And More