Τι να κάνεις λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν για να νιώσεις καλύτερα μέσα στο φόρεμά σου!

Πλησιάζει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και έχεις αγχωθεί ότι δεν θα χωράς μέσα στο ρούχο σου μετά από τόσο φαγοπότι ή δεν θα νιώθεις άνετα. Στόχος σου ήταν να δείχνεις αδύνατη και λαμπερή μέσα στο στενό σου φόρεμα αλλά νιώθεις ότι δεν θα τα καταφέρεις με τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες υπερβολές. Ψυχραιμία! Υπάρχει λύση ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Ζητήσαμε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση, κάποιες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ακόμα και 24 ώρες πριν για να νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας και να “χωρέσουμε” με ευκολία μέσα στο ρούχο του πάρτι!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
-Ξεκίνα τη μέρα με νερό και χυμό από λεμόνι
Γιατί αυτό το ρόφημα βοηθάει στην αποτοξίνωση και στο να χωνέψει καλύτερα το στομάχι μέσα στη μέρα. Επίσης το πράσινο τσάι επιταχύνει το μεταβολισμό και τον βοηθά να κάνει καύσεις μέχρι και 2 ώρες από τη στιγμή που θα το πιεις! Επίσης έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καίει 17% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας μέτριας άσκησης.

-Μην παραλείψεις το πρωινό γεύμα!
Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας και για αυτό δεν πρέπει να το παραλείπεις ποτέ. Απλά για αυτήν τη μέρα θα προσέξεις τι θα φας και καλύτερα να προτιμήσεις αυγά, ομελέτα, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς ανάλατους καρπούς που όλα αυτά σε χορταίνουν και έχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι παραμένεις πλήρης με επίπεδο στομάχι για περισσότερες ώρες από ό,τι νόμιζεις.

-Κάνε μικρά και συχνά γεύματα κάθε 3 – 4 ώρες
Μην τρως μονάχα όταν πεινάς. Πρέπει να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα ανά 3-4 ώρες γιατί ο οργανισμός πρέπει να έχει αποθέματα ενέργειας. Επίσης θυμήσου πως με το να μένεις νηστική, γίνεται κατακράτηση και η κοιλιά φουσκώνει! Το αντίθετο αποτέλεσμα θέλουμε, μια επίπεδη και αδύνατη κοιλιά!
Καταναλώνεις τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (δημητριακά, ζυμαρικά, πλιγούρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καστανό ρύζι).


-Μείωσε την ποσότητα φαγητού και απόφυγε τα λιπαρά τρόφιμα και γεύματα

Είναι σημαντικότερο τώρα να τρως ένα υγιεινό και χορταστικό μεσημεριανό από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό. Για αυτό προτίμησε σαλάτα με σκούρα λαχανικά, όπως σπανάκι, τα οποίο είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες. Μπορείς επίσης να φας ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ρύζι αλλά και καλά λιπαρά όπως σολομό ή αυγό. Τα πάντα όμως σε μικρότερη ποσότητα από ότι τρως συνήθως. Ναι, σκοπός είναι να χορτάσεις αλλά όχι να πάρεις περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνεις τις άλλες μέρες. Για αυτό επίλεξε τρόφιμα light και δείξε εγκράτεια στο πιάτο σου.

-Μάσησε αργά το φαγητό σου
Το γεύμα σου πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά.

-Κατανάλωσε πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες ή ρόφημα κρόκου κοζάνης
Γιατί όπως είπαμε έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στην πέψη, ακόμα και μετά το μεσημεριανό! Ειδικά μετά το μεσημεριανό θα πρέπει να πίνεις ένα από αυτά γιατί διώχνουν τις τοξίνες από το φαγητό και βοηθούν στο να μη συσσωρεύεται το λίπος.

-Μείωσε την πρόσληψη αλατιού!
Μαγείρεψε μόνη σου το φαγητό σου για να έχεις τον έλεγχο της ποσότητας και του λαδιού αλλά και του αλατιού. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις την κατακράτηση υγρών που επιβαρύνει την κυτταρίτιδα και τα πρηξίματα.

-Πιες άφθονο νερό!
Έξι με οκτώ ποτήρια τουλάχιστον για να αποβάλλονται οι τοξίνες και να μην γίνεται κατακράτηση, κοινώς φούσκωμα!


-Απόφυγε τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά

Για αυτόν το λόγο είναι απαραίτητο να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα. Γιατί όταν τρως υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα ανά 3 ώρες, δεν έχεις λιγούρες για γλυκά. Μόνο έτσι παραμένουν τα επίπεδα του σακχάρου σου στο αίμα σε ισορροπία! Επίσης απόφυγε τα γλυκαντικά ακόμα και στον καφέ σου.

-Απόφυγε να καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα φαγητού το βράδυ, χωρίς όμως να παραλείπεις το βραδινό!
Προτίμησε ένα γεύμα με καθαρή πρωτεΐνη, όπως είναι για παράδειγμα ο σολομός. Επίσης και το σπανάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες. Μπορείς να επιλέξεις ακόμα φαγητά-λιποδιαλύτες όπως το σκόρδο, οι καυτερές πιπεριές, το τζίντζερ, το πράσινο τσάι, το γκρέιπφρουτ, τα οποία επιταχύνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν το στομάχι να χωνέψει και να μην παραμείνει φουσκωμένο. Έτσι θα έχεις και επίπεδη κοιλίτσα. Τέλος θα βοηθούσε μια σαλάτα με λαχανικά και μάραθο, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολλές διαιτητικές ίνες με αποτέλεσμα το στομάχι να χωνεύει αμέσως. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό!

-Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα
Λίγες ώρες έμειναν πριν το ρεβεγιόν. Χρειάζεται μια μικρή θυσία από μέρους σου. Κάνεις λοιπόν περισσότερη και πιο σκληρή γυμναστική. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσεις τις καύσεις σου και να πετύχεις απώλεια λίπους -ακόμα και τοπικά.

-Προσοχή με το αλκοόλ!
Εάν είσαι καλεσμένη σε τραπέζι ή βγεις για ποτό, καλό είναι να προτιμήσεις 1-2 ποτήρια λευκό ή κόκκινο κρασί ή μπίρα. Βέβαια το καλύτερο είναι να μην πιεις καθόλου αλκοόλ. Λίγες ώρες έμειναν μόνο για το λαμπερό πάρτι, δεν αξίζει να προσέξεις λιγάκι παραπάνω;

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More