Ζεσταίνεσαι; Οι τροφές που θα ρίξουν την θερμοκρασία του σώματος

Μπορεί ακόμα ο καιρός να είναι cool, όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, έρχονται μέρες ζεστές. Μέρες που θέλεις να ρίξεις τη θερμοκρασία του σώματος. Μέρες που θες να δροσιστείς και να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. Πώς θα το καταφέρεις; Πριν καταφύγεις στο κρύο νερό με παγάκια, δοκίμασε να προσθέσεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές… 

Λεμόνι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (καλό για το ανοσοποιητικό σου) και νερό. Μπορείς είτε να το προσθέσεις ως συστατικό του φαγητού σου ή να ακολουθήσεις το χρυσό quote: when life gives you lemons, do a lemonade.

Αγγούρι
Ή αλλιώς η τροφή που μπορεί να σε δροσίσει εύκολα, αφού πάει με όλα. Ως κύριο συστατικό στη σαλάτα σου ή ως μέρος ενός χορταστικού sandwich. Η αιτία που ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στο εσωτερικό του. Δοκίμασε να τη συνδυάσεις με μία κατακόκκινη ντομάτα ή απλά λίγο γιαούρτι, αφού και τα δύο δροσίζουν πρώτα τον ουρανίσκο σου και μετά όλο σου το σώμα. Μην το παραλείψεις, λοιπόν!

Ντομάτα
Φυσικά, και το συνοδευτικό του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή. Εξάλλου, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό κάτι που όπως καταλαβαίνεις και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και σε δροσίζει. Μην ξεχνάς ότι σε βοηθάει και να μαυρίσεις, αφού έχει το χάρισμα να δίνει στο δέρμα σου αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που τόσο θες κάθε καλοκαίρι να αποκτήσεις. 

Βερίκοκα
Και το καλοκαίρι ήρθε. Το καταλαβαίνεις από τη γεύση του χυμώδους αυτού φρούτου. Ο πορτοκαλοκίτρινος καρπός με την ιδιαίτερη υφή και την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, έχει και αυτός την ικανότητα να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς, όταν ο υδράργυρος “παίρνει” τα πάνω του. Bite It!

Μυρωδικά
Αν αγαπάς τη μαγειρική, τότε ήδη ξέρεις ότι δεν πρέπει να λείπει από τις συνταγές σου. Μυρωδικά και μπαχαρικά που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο καλά μετά το φαγητό, ειδικά τις ημέρες που κάνει ζέστη. Ξεκίνα από την μέντα.

Φράουλα
Ανοιξιάτικη, κατακόκκινη και ερωτική. Μπορείς να την προσθέσεις στο γιαούρτι σου και να απογειώσεις το απογευματινό σου. Μπορείς να τις απολαύσεις και σκέτες. Αρκούν. Τόσο για να ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο σου, όσο και να βάλεις στο cool τη θερμοκρασία του οργανισμού σου. 

Kale
Μαζί με το σπανάκι είναι ο πράσινος θησαυρός σου. Μπορεί να μην θεωρείται, σε καμία περίπτωση, καλοκαιρινό λαχανικό, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σε θέση να “ρίξει” αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του σώματός σου. Άρα, το χρειάζεσαι και το καλοκαίρι. Δοκίμασε να το προσθέσεις στη σαλάτα σου και θα μας θυμηθείς.

Μούρα
Συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ακρυλικών φρούτων. Και όχι τυχαία. Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, τα μούρα παράγουν μία κρύα ενέργεια στο σώμα σου, η οποία ξεκινά από τους γευστικούς σου κάλυκες και φτάνει μέχρι κάθε σπιθαμή του. 

 

Read More

And More