Διάβασε τι μπορεί να συμβεί, αν περπατάς 30 λεπτά την ημέρα

Ας παραδεχτούμε πως όλες μας σπαταλάμε πάνω από 30 λεπτά την ημέρα σε instagram και facebook. Δεν είναι κακό, το κάνουν όλοι άλλωστε. Πόσο καλύτερο θα ήταν όμως, αν έβρισκες και 30 λεπτά μέσα στην ημέρα σου για να βγεις και να περπατήσεις. Μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, αν είσαι από τις τυχερές που μένουν δίπλα σε ένα ή το να αποφασίσεις να πάρεις το λεωφορείο μερικές στάσεις πιο κάτω απ’ ότι το παίρνεις συνήθως, μπορεί να κάνει στο σώμα που πράγματα που δεν τα έχεις φανταστεί.

Θα κάψεις γύρω στις 150 θερμίδες

Ανάλογα με το βάρος σου και την ταχύτητα με την οποία περπατάς, θα κάψεις γύρω στις 150 θερμίδες, όποτε κι αν αποφασίσεις να πας αυτήν την 30λεπτη βόλτα. Οπότε μην αισθάνεσαι τύψεις για εκείνο το μπισκότο που έφαγες μετά το γεύμα σου, αφού θα το κάψεις περπατώντας.

Θα αισθανθείς πιο χαλαρή

Το περπάτημα από μόνο του είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να σε κάνει να χαλαρώσεις, ακόμα κι αν είσαι σε έναν πολύβουο δρόμο πόλης και όχι σε ήσυχο μονοπάτι στο δάσος.

Θα γυμναστούν τα πόδια σου

Μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν και να τονώσουν τους μυς των μηρών σου και τις γάμπες σου. Αν συνδυάσεις τις βόλτες σου με ασκήσεις αντοχής δύο φορές την εβδομάδα, θα παρατηρήσεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορεί να μειωθούν οι κιρσοί σου

Σύμφωνα με έρευνα, το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην μείωση της εμφάνισης κιρσών αλλά και του πόνου που προκαλούν. Βεβαιώσου μόνο ότι φοράς κατάλληλα παπούτσια.

Θα βελτιωθεί η πέψη σου

Αφού φας ένα πλούσιο γεύμα, μην πας κατευθείαν στον καναπέ για να δεις τηλεόραση, αλλά πήγαινε για ένα 30λεπτο περπάτημα. Θα σε βοηθήσει στην πέψη και θα κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου σου.

Θα αισθανθείς πιο δημιουργική

Το να δεις για 100η φορά σε επανάληψη την ίδια σειρά, δεν θα βοηθήσει ιδιαιτέρως με την δημιουργικότητά σου. Αντ’ αυτού πήγαινε μια βόλτα για μισή ώρα και πάρε μαζί σου και ένα μικρό σημειωματάριο. Θα εκπλαγείς από το πόσες ιδέες θα σου έρθουν.

Θα έχεις όρεξη για περισσότερη γυμναστική

Μετά από μερικές εβδομάδες, τα 30 λεπτά περπάτημα θα σου φαίνονται παιχνιδάκι. Αυτό ίσως σου δώσει την ώθηση που ψάχνεις για να μετατρέψει αυτά τα 30 λεπτά περπατήματος σε 30 λεπτά τρέξιμο ή ποδήλατο.

Read More

And More