Επίπεδη Κοιλιά και Σφιχτοί Γλουτοί: Δες πώς θα τα αποκτήσεις με επτά απλές ασκήσεις στο σπίτι

Η κοιλιά και οι γλουτοί είναι δύο από τα σημεία του σώματος που θέλεις να είναι σφιχτά και γραμμωμένα. Ειδικά τώρα που ετοιμάζεσαι να φορέσεις το νέο σου μαγιό και να κάνεις τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα. Αν προσέχεις τη διατροφή σου, πίνεις πολύ νερό και ασκείσαι τότε όλα θα πάνε καλά.

Παράλληλα όμως μπορείς να κάνεις μερικές απλές ασκήσεις στο σπίτι ώστε να δεις αποτέλεσμα ακόμη πιο σύντομα.  Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη θα σε βοηθήσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις τις κινήσεις και να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. 

ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη. Το ένα πόδι μου πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο μου πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάκτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου όσο πιο ψηλά μπορώ και ταυτόχρονα τεντώνω το πόδι μου στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι σε πλάγια θέση σε αγκώνα με το κάτω πόδι λυγισμένο κοντά στο στήθος και το άλλο πόδι λυγισμένο στο πλάι. Για 1’ ανεβοκατεβάζουμε το πόδι μας στο πλάι κρατώντας τον κορμό μας σταθερό. Εκπνέω κατά την άρση του ποδιού.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε πλάγια θέση με τα πόδια λυγισμένα και τις φτέρνες ενωμένες. Έχοντας τις ποδοκνημικές μου στον αέρα, προσπαθώ με την εκπνοή να ενώσω τα γόνατά μου. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο έδαφος, χέρια δίπλα από τη λεκάνη και δουλεύω άρσεις λεκάνης για 1’. Εκπνέω όταν ανεβάζω τη λεκάνη.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, έχω το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο πατάει λυγισμένο. Με την εκπνοή φέρνω το τεντωμένο πόδι προς το στήθος και ταυτόχρονα ανεβάζω ψηλά τον κορμό μου με την εκπνοή. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 6

Παραμένω στη ίδια θέση στο έδαφος με χέρια πίσω από το κεφάλι και έχοντας τα πόδια μου λυγισμένα και προς τα έξω με ενωμένα τα πέλματα. Εκπνέοντας, κάνω πλάγια κάμψη κορμού προσπαθώντας να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 7

Από την ίδια θέση στο έδαφος με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα πόδια λυγισμένα. Με την εκπνοή ανεβάζω ταυτόχρονα τον κορμό και τα πόδια μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

 

Read More

And More