Έρευνα: 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο σε βοηθούν να χάσεις κιλά!

Οίνος ευφραίνει καρδίαν και αδυνατίζει κοιλίαν… θα μπορούσαμε να πούμε σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα έρευνας που έγινε από την Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Το να πίνεις 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο, λένε οι ερευνητές, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Και αυτό γιατί το κόκκινο κρασί έχει μια πολυφαινόλη, τη γνωστή ρεσβερατρόλη, που μετατρέπει το λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο όταν «ενεργοποιηθεί», μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό και ταυτόχρονα να μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Και το εκπληκτικό σε όλο αυτό είναι πως όσες γυναίκες συμμετείχαν στην έρευνα και έπιναν δύο ποτήρια κρασί ημερησίως, είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες. Επίσης η ρεσβερατρόλη σύμφωνα με άλλη έρευνα, καταστέλλει την πείνα, που σημαίνει πως μετά από ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, είναι πιο δύσκολο να κάνεις επιδρομή στο ψυγείο για μεταμεσονύκτιο σνακ!

Η ρεσβερατρόλη λοιπόν είναι εκείνο το μαγικό συστατικό που βοηθάει στο αδυνάτισμα. Να ξέρεις πως ρεσβερατρόλη περιέχουν επίσης τα blueberries, οι φράουλες και προφανώς τα σταφύλια! Εβίβα λοιπόν!

Read More

And More