Γιατί ενώ ξεκίνησα περπάτημα πήρα κιλά;

“Δύο εβδομάδες τώρα έχω αρχίσει να περπατάω περίπου μισή ώρα την ημέρα (σίγουρα 4 φορές την εβδομάδα – γρήγορο περπάτημα) έχω περιορίσει και λίγο το φαί, αλλά πήρα 1,5 κιλό! Γιατί;”
Ρένα

Απάντηση:
Ευθυμία Δέδε, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,Bsc
Αγαπητή Ρένα, ο περιορισμός της τροφής απλά δεν αρκεί γιατί μπορεί να αποκλείονται ολόκληρα γεύματα από τις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες (όπως το πρωινό στο οποίο βασίζεται όλη η ημέρα ή τα ενδιάμεσα γεύματα). Τα γεύματα πρέπει να είναι 4-6 γεύματα ημερησίως για μια σωστή απώλεια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά: 7-10 μερίδες ημερησίως, καθώς επίσης να καταναλώνετε άφθονη ποσότητα υγρών καθημερινά: 2-3 λίτρα ημερησίως και μικρή ποσότητα αλκοόλ .

Επίσης, λίγο μετά την άσκηση επέρχεται η επιθυμία για φαγητό. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη τροφή, όπως φρούτα, χυμούς, αθλητικές σοκολάτες κλπ τα όποια μας παρέχουν ενέργεια και όχι γλυκά και αλμύρα σνακ, που μας παρέχουν αρκετές θερμίδες και λιπαρά.
Όπως έχετε προγραμματίσει την άσκησή σας, η όποια είναι καλή αρχική άσκηση, πρέπει να προγραμματίσετε και τη διατροφή σας. Βεβαία, η καλύτερη λύση είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού για τη διασφάλιση των σωστών γευμάτων με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες για σταθερή απώλεια κιλών και υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνήθειων.

Έχεις και εσύ απορίες για την διατροφή; Στείλε την ερώτηση σου στον Δημήτρη Γρηγοράκη και την ομάδα του. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ εδώ

Read More

And More