5 ασκήσεις από την Mάντη Περσάκη για δυνατά και γραμμωμένα χέρια

Δυνατά και γραμμωμένα χέρια: Είναι εξίσου σημαντικά με τους άψογους κοιλιακούς. Κι αν δεν προλαβαίνεις να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλεις το γυμναστήριο, μην αγχώνεσαι. Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη έχει τη λύση. Και πιο συγκεκριμένα 5 εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, χωρίς όργανα.

Αρκεί να φορέσεις ότι πιο άνετο έχεις, να απλώσεις στο πάτωμα το yoga mat σου και να αντιγράψεις τις κινήσεις της. Και μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια: Η μουσική θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς.  

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση και ανοίγω τα χέρια στο πλάι ελαφρώς λυγισμένα, εισπνέοντας τα ανοίγω και εκπνέοντας τα κλείνω. Επαναλαμβάνουμε για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από την ίδια θέση, φέρνω τα χέρια λυγισμένα με τα δάκτυλα να ακουμπούν στους ώμους και με την εκπνοή τα τεντώνω στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω σε εδραία θέση και φέρνοντας τα χέρια τεντωμένα προς τα πίσω, κάνω μικρές πιέσεις με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω εκπνέοντας, για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι με τα γόνατα στο έδαφος, έχοντας παλάμες και ώμους στην ίδια ευθεία. Εισπνέοντας λυγίζω τα χέρια και εκπνέοντας τα τεντώνω και επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια μου λυγισμένα και ανοικτά στο πλάι και με την εκπνοή τα τεντώνω ψηλά ώστε να ενεργοποιείται η πλάτη, επαναλαμβάνοντας για 1’.

Read More

And More