5 ασκήσεις από την Μάντη Περσάκη για γραμμωμένη πλάτη

Η πλάτη είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του σώματος και αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να την γυμνάζεις. Μην ξεχνάς τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις γράμμωση τόσο στο γυμναστήριο όσο και το σπίτι. Κι αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη είναι και αυτή την εβδομάδα εδώ με τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμη και στο δωμάτιο σου. 

Αρκεί να απλώσεις το yoga mat και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Κάθομαι στο πάτωμα με τα πόδια λυγισμένα και ελαφρώς ανοικτά. Έχω τα χέρια μου πίσω από το κεφάλι λυγισμένα, με τα δάκτυλα ενωμένα και ανοικτούς τους αγκώνες και εκπνέοντας τα τεντώνω ψηλά, μπροστά  για να γυμνάσω την πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Κάθομαι σε τετραποδική θέση, με το ένα χέρι λυγισμένο πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, κάνω μικρή κύφωση, κάμπτοντας τον κορμό φέρνοντας ταυτόχρονα τον αγκώνα προς το κεφάλι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Από την ίδια θέση, με την εκπνοή τεντώνω και «μακραίνω» ψηλά το ένα χέρι ώστε τα δάκτυλα να στρέφονται προς το ταβάνι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Κάθομαι σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, έχοντας το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο. Εκπνέοντας, σηκώνω την λεκάνη ψηλά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Ξεκινάω από θέση «πυραμίδα» έχοντας χέρια και πόδια τεντωμένα και προσέχοντας να διατηρώ ίσια την πλάτη. Εκπνέοντας, τεντώνω και λυγίζω τα χέρια, προσέχοντας να μην χαλάσω την αρχική θέση μου.

Read More

And More