Dance Workout: Τα οφέλη αυτής της προπόνησης που θα σε πείσουν να… χορέψεις

Ακούς το ρυθμό, τον αισθάνεσαι, κάνεις τα βήματα σου, μπρος – πίσω, ανεβάζεις την ένταση, το ίδιο και τους παλμούς της καρδιάς, χορεύεις. Ναι, πολύ καλά κατάλαβες. Σήμερα, θα μιλήσουμε για ένα διαφορετικό είδος προπόνησης που αγαπάς για την αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει και την ταχύτατη καύση θερμίδων. Εσύ ακολουθείς τη δασκάλα, αφήνεις το σώμα σου ελεύθερο και το γυμνάζεις. Γιατί, τα Dance Workouts εκτός από κόπο και πολύ ιδρώτα, έχουν και Fun! Ποια είναι τα υπόλοιπα οφέλη τους;

Ευλυγισία, η καλύτερη σου φίλη
Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γυμναστική εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί, ως έμπειρο και έξυπνο Fitness Girl γνωρίζεις πως η εποχή που θα φορέσεις το μαγιό και τα εφαρμοστά σου ρούχα δεν θα αργήσει και τόσο να έρθει. Σκέφτεσαι να επικεντρωθείς στην προπόνηση με βαράκια, αλλά φοβάσαι ότι το σώμα σου θα χάσει τη θηλυκότητα και την ευλυγισία του. Υπάρχει λύση. Και “κρύβεται” στις προπονήσεις χορού. Είτε το επιλέξεις ως αποκλειστική μέθοδο γυμναστικής, είτε το συνδυάσεις με προπόνηση με αντιστάσεις – ακόμα καλύτερο -, μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο ότι θα μετατραπείς σε ένα ευλύγιστο κορίτσι που δεν θα παραλείπει πια το stretching.

Καις πολλές θερμίδες
Είναι η καλύτερη μορφή αερόβιας άσκησης. Και το σημαντικότερο: η πιο ευχάριστη. Γιατί, το τρέξιμο από ένα σημείο και μετά σε κουράζει, το ποδήλατο ιντριγκάρει την επαναστατική σου διάθεση κατά της μονοτονίας και το σχοινάκι μπορεί να μπλεχτεί ανάμεσα στα καλλίγραμμα πόδια σου. Στο μάθημα χορού, ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια, θαυμάζεις τις ικανότητες της Trainer σου και δεν απομακρύνεσαι από το στόχο σου. Και, όσο εσύ χορεύεις στο χώρο, τόσο οι θερμίδες σε αποχωρίζονται μαζί με τον ιδρώτα που κυλά από κάθε κύτταρο του σώματος σου.

Βελτιώνεις τη λειτουργία της καρδιάς
Εισπνοή. Πρώτη φιγούρα. Εκπνοή. Επόμενη κίνηση. Κάπως έτσι κυλά ένα Dance Class που ξέρει τι θέλει να σου μάθει και να σου προσφέρει. Ανάμεσα στα τελευταία, πρόσθεσε ότι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα η καρδιά σου να “χτυπά” δυνατά και με το σωστό ρυθμό.

Αποκτάς σωστή στάση σώματος
Μπορεί να πιστεύεις ότι η φιγούρα σου είναι στην απόλυτη ευθεία, όμως, λίγο οι πολλές ώρες που περνάς μπροστά από τον υπολογιστή, η εντελώς λάθος στάση όσο απολαμβάνεις τον ύπνο σου, δεν θες και πολύ για να αποδυναμώσεις τους μύες στη μέση σου και να αποκτήσεις μία – δύσκολα ορατή στο γυμνό μάτι – καμπουρίτσα ή τη συνηθισμένη σκολίωση. Ο χορός είναι η λύση. Ζέσταμα, μουσική, ακολουθούμε την ειδικό και ξεκινάμε! 

Ξεχνάς τα άγχη της ημέρας
Εκτονώνεσαι. Χορεύεις και με κάθε σου κίνηση απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις και τις τοξικές καταστάσεις που σε ταλαιπωρούν. Οι ενδορφίνες σε ηρεμούν και εσύ γαλήνια πια μπορείς να συνεχίσεις την ημέρα σου, όπως σου αξίζει. Με χαμόγελο!

Ενισχύεις τη μνήμη σου
Έχεις τόσα πολλά να κάνεις που ενδεχομένως να ξεχνάς ακόμα και τι πρέπει να διεκπαιρεώσεις μέσα στην ημέρα; Χόρεψε! Εντάξει, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά σύμφωνα με έρευνες, μία δυναμική Dance Workout εξασκεί, εκτός από το σώμα, και τις διανοητικές σου ικανότητες. 

Αποκτάς νέες φίλες
Μπορεί με την πανδημία του κορονοϊού, ο αριθμός των ασκούμενων ανά group να έχει μειωθεί, όμως, κανένας δεν χορεύει σε αυτά τα μαθήματα μόνος του. Θα γνωρίσεις νέα κορίτσια, με τα οποία θα έχεις σίγουρα ένα κοινό ενδιαφέρον. Και πού ξέρεις; Μπορεί μία νέα δυνατή φιλία να δημιουργηθεί…

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More