Αισθάνεσαι αγχωμένη; Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις

Άλλο ένα Σάββατο ξεκίνησε και εμείς συνεχίζουμε τα μαθήματα Yoga! Γιατί, όταν ξεκινάει κάτι, δε σταματάμε, μέχρι να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Πόσες φορές έχεις νιώσει απίστευτα κουρασμένη από τις υποχρεώσεις της εβδομάδας; Αγχωμένη ότι δε θα τα καταφέρεις; Στρεσσαρισμένη από όλα όσα συμβαίνουν και αποδιοργανώνουν το πρόγραμμα σου; Οι σημερινές ασκήσεις είναι για εσένα!

 

Η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, σου δείχνει μερικές ασκήσεις, προκειμένου να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις το άγχος που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί μέσα σου. 

 

Μυστικό: Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου με τον εαυτό σου. Να θυμάσαι να αναπνέεις από την μύτη ήσυχα και ιδανικά ίσο χρόνο εισπνοής και εκπνοής.

Άσκηση 1 (Ο βασιλιάς των ψαριών – Ardha Matsyendrasana)

Τέντωσε και τα δυο πόδια μπροστά. Λύγισε το αριστερό πόδι προς τα μέσα στην λεκάνη. Τοποθέτησε το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό. Στρίψει τον θώρακα προς τα δεξιά. Το αριστερό χέρι εφαρμόζει έξω από τον δεξί μηρό. Μείνε 5 αναπνοές και άλλαξε πλευρά.

Άσκηση 2 (Η Θέση της Καρδιάς – Anahatasana)

Λύγισε τα γόνατα σου. Σκύψε μπροστά και άφησε τον θώρακα σου να ανοίξει προς το έδαφος. Η λεκάνη μένει ψηλά. Μείνε 6-8 αναπνοές. Μην ζοριστείς να φτάσεις χαμηλά. Άκουσε το σώμα σου.

Άσκηση 3 (Κροκόδειλος – Makarasana)

Ξάπλωσε μπρούμυτα. Τοποθέτησε τις παλάμες κάτω από το μέτωπο. Λύγισε το ένα πόδι κοντά σου, ξεκουράσου 10 αναπνοές και άλλαξε πόδι.

Άσκηση 4 (Κόμπρα – Bhujangasana)

Παραμένεις μπρούμυτα. Τοποθετείς τις παλάμες δίπλα στα πλευρά. Εισπνέοντας ανασηκώνεις το στέρνο και το στήθος. Οι αγκώνες παραμένουν λυγισμένοι. Μείνε για 5 αναπνοές.

Άσκηση 5 (Πτώμα – Shavasana)

Ξάπλωσε ανάσκελα. Άφησε το σώμα, να χαλαρώσει. Προσπάθησε να απομακρύνεις τις σκέψεις και την ένταση. Μείνε για 5 λεπτά.

 

Read More

And More