Ας γυμναστούμε μαζί! 5 ασκήσεις για όλο το σώμα με μία μπάλα Pilates

Τι θα έλεγες αυτά τα Χριστούγεννα – που λόγω των συνθηκών θα μείνουμε στο σπίτι πολύ περισσότερο – να κάνουμε κάτι διαφορετικό; Αντί να πάρεις μία ανάσα, να χαλαρώσεις γυμνάζοντας όλο σου το σώμα; Να θυμάσαι ότι δεν θέλει τόσο κόπο, όσο τρόπο και φυσικά θέληση να ξεκινήσεις. Γιατί, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην γυμναστική. Ξύπνησε το πρωί, φόρεσε τα αθλητικά σου, βάλε τη μουσική που σου αρέσει, βγάλε τη μπάλα Pilates από την ντουλάπα ή οτιδήποτε παρεμφερές διαθέτεις και ξεκίνα! Διατάσεις, ζέσταμα και μόλις πατήσεις Play, ακολουθείς βήμα – βήμα την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη

Stop! Κάνε πρώτα ένα refresh στους βασικούς κανόνες:
  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Ανεβάζουμε – κατεβάζουμε λεκάνη για 1′.

Άσκηση 2

Στήριξη στην μπάλα, κλωτσάμε μπροστά με μύτες ποδιού τεντωμένες. 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Ρολάρουμε την μπάλα κάμπτοντας τον κορμό. 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 4

Πλάτη ίσια, πιέζουμε την μπάλα για 1′.

Άσκηση 5

Ανεβάζουμε πόδια τεντωμένα για 1′ στην κάθε πλευρά.

Read More

And More