Ασκήσεις με μπάλα! Το μυστικό για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά…

Μια καλογυμνασμένη, επίπεδη κοιλιά είναι το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες. Μια… απαίτηση που μοιάζει άθλος! Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο, αν το προσπαθείς σωστά. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη παίρνει τη fitness ball της και μας δείχνει ασκήσεις που θα γυμνάσουν τους κοιλιακούς.

Fitness ball γιατί:
Είναι πολύ οικονομικό όργανο που θα βρεις εύκολα σε οποιοδήποτε κατάστημα αθλητικών ειδών. Το μέγεθος της fitness ball εξαρτάται από τη σωματική σου διάπλαση. Μάθε ποια fitness ball κάνει για τις δικές σου αναλογίες με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Γυμνάζει παράλληλα όλο το σώμα! Η fitness ball, ονομάζεται αλλιώς και stability ball, δηλαδή μπάλα ισορροπίας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί εσύ να εστιάζεις στην κοιλιά, καλή ώρα, όμως η προσπάθεια του σώματος να βρει ισορροπία πάνω στη μπάλα, αναγκάζει όλο το μυικό σύστημα να δουλέψει και έτσι έχεις αποτέλεσμα παντού.

Μια fitness ball μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες ασκήσεις το πιο compact γυμναστήριό σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για όποιο σκοπό εσύ επιθυμείς, γυμνάζοντας από τα πόδια και τους γλουτούς ως την κοιλια, τα χέρια και την πλάτη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να βρεις περισσότερα προγράμματα με μπάλα

Μην ξεχνάς τη διατροφή…
Το τέλειο σώμα είναι πάντα ένας συνδυασμός σωστής διατροφής με γυμναστική. Όταν μιλάμε όμως για την κοιλιά, τότε αυτός ο συνδυασμός πρέπει να είναι ο ιδανικός. Βλέπεις, οι ατελείωτοι τόνοι ιδρώτα που χύνεις μπορεί να πηγαίνουν στράφι αν επιστρέφοντας στην κουζίνα τρως ό, τι βρεις μπροστά σου. Μην ξεχνάς πως το ιδανικό κορμί οφείλεται κατά 70% στη διατροφή σου και κατά 30% στη γυμναστική!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να βρεις τη δίαιτα, αλλά και τις κατάλληλες συμβουλές από τον Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη για να διώξεις το λίπος της κοιλιάς.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;

Ακολούθησε τις οδηγίες της Μάντης βήμα, βήμα σε κάθε άσκηση. Σιγουρέψου πως ξέρεις καλά τι πρέπει να κάνεις πριν πάρεις τη μπαλίτσα σου παραμάσχαλα.

– Επανάλαβε κάθε άσκηση 18 φορές πριν προχωρήσεις στην επόμενη.

– Αφού ολοκληρώσεις όλο το σετ, κάνε διάλειμμα για 1′ λεπτό και επανάλαβε όλες τις ασκήσεις τρεις ακόμη φορές.

– Ιδανικά θα ήταν τέλεια να κάνεις τις ασκήσεις κάθε πρωί, πριν το πρωινό σου ντουζ. Φρόντισε σε κάθε περίπτωση να τις επαναλαμβάνεις τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…

Flat Belly Exercise!

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Εχυαριστούμε την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων

Read More

And More