Ασκήσεις στο σπίτι για δυνατούς απαγωγούς

Οι απαγωγοί είναι ένα από τα “δύσκολα” σημεία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί δουλειά τόσο στο γυμναστήριο όσο και το σπίτι ώστε να ενδυναμωθούν και να δείχνουν άψογοι. Και αν δεν γνωρίζεις που ακριβώς είναι πρόκειται για το εξωτερικό σημείο των προσαγωγών εκεί που συνήθως παρουσιάζεται μια μικρή χαλάρωση και τα γνωστά “ψωμάκια”. 

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει 5 ασκήσεις για απαγωγούς που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Ξαπλώνω σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, έχοντας και τα δύο πόδια λυγισμένα. Εκπνέοντας κάνω άρσεις του πάνω ποδιού για 1’ λεπτό σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Κάθομαι σε πλάγια θέση και στηρίζομαι στον αγκώνα, λυγίζω τα πόδια και έχοντας τα γόνατα ανοικτά, ενώνω τα πέλματα. Για 1’ με την εκπνοή ανοιγοκλείνω γόνατα, προσέχοντας να μην ξεκολλάνε τα πέλματα μεταξύ τους.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Κάθομαι στην ίδια θέση με την προηγούμενη άσκηση, έχοντας το πάνω πόδι συνέχεια τεντωμένο και ανεβοκατεβάζω μπροστά στην ευθεία και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

 

Από τετραποδική θέση, έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο και ανοιχτό στο πλάι, με την εκπνοή, τεντώνω στο πλάι και επαναφέρω αργά για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Παραμένω σε τετραποδική θέση, έχοντας το ένα πόδι τεντωμένο στο πλάι. Εκπνέοντας και για 1’ ανεβοκατεβάζω το τεντωμένο πόδι.

Read More

And More