Ασκήσεις στο σπίτι για να βελτιώσεις την ευλυγισία στο σώμα

Συνειδητοποιείς ότι όσο περνά ο καιρός χάνεις την ευλυγισία σου. Το πιθανότερο είναι να το καταλαβαίνεις ενώ ασκείσαι, Νοιώθεις ότι οι κινήσεις σου δεν έχουν μεγάλο εύρος και κάποιες φορές νοιώθεις πόνο ή τράβηγμα στους μυς. Αναρωτιέσαι αν μπορείς να αποκτήσεις και πάλι την ευλυγισία; Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη λέει ναι και παράλληλα σου δείχνει 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρώσεις το yoga mat σου και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο πλάι, στήριξη σε αγκώνα και κρατάω το πάνω πόδι με το χέρι πίσω από τη γάμπα και προσπαθώ να το τεντώσω στο πλάι όσο περισσότερο μπορώ προς το κεφάλι. Μένω για 30’’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από την ίδια θέση στηρίζομαι στον αγκώνα για να ισορροπήσω και λυγίζω και τα δύο μου πόδια. Με το άλλο χέρι τραβάω το πάνω πόδι προς το στήθος και μένω για 30’’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι στο στρώμα με τα πόδια ανοιχτά και τεντωμένα, προσέχοντας να είναι ίσια η πλάτη και ρίχνω τον κορμό μπροστά όσο μπορώ και μένω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη, και με τα πέλματα ενωμένα σκύβω μπροστά και μένω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Έχοντας το ένα πόδι τεντωμένο και λυγίζω το άλλο πόδι προς την έξω πλευρά. Ρίχνω το κορμό προς το τεντωμένο και μένω για 30 δευτερόλεπτα και αλλάζω πόδι.

Read More

And More