Ασκήσεις στο σπίτι για σφιχτούς γλουτούς

Οι σφιχτοί και σφριγηλοί γλουτοί είναι ο κρυφός σου πόθος, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και ετοιμάζεσαι να βγεις στην παραλία φορώντας το καινούριο σου μαγιό θέλεις να είναι απλά τέλειοι. Συνδυαστικά με τη σωστή διατροφή μπορείς να κάνεις μερικές απλές ασκήσεις στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν.

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, σου δείχνει τις 5 πιο αποτελεσματικές κι εσύ απλά ακολουθείς τις κινήσεις της.  

ΑΣΚΗΣΗ 1 

Κάθομαι σε πλάγια θέση και στηρίζομαι στον αγκώνα, λυγίζω τα πόδια και έχοντας τα γόνατα ανοικτά, ενώνω τα πέλματα. Για 1’ με την εκπνοή ανοιγοκλείνω γόνατα, προσέχοντας να μην ξεκολλάνε τα πέλματα μεταξύ τους.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη. Το ένα πόδι μου πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο μου πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάκτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου όσο πιο ψηλά μπορώ και ταυτόχρονα τεντώνω το πόδι μου στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Από τετραποδική θέση, έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο και ανοικτό στο πλάι. Με την εκπνοή, τεντώνω και λυγίζω στο πλάι για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, έχοντας το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο. Εκπνέοντας και για 1’ ανεβοκατεβάζω το πάνω πόδι σε μεγάλο εύρος.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα με ενωμένα τα πέλματα και γόνατα ανοικτά. Εκπνέοντας σηκώνω την λεκάνη όσο πιο ψηλά μπορώ σφίγγοντας καλά τους γλουτούς και επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More