Ασκήσεις στο σπίτι με ένα βιβλίο για να γυμνάσεις όλο το σώμα

Γυμνάζεσαι συχνά στο σπίτι και προσπαθείς να είσαι ευρηματική. Χρησιμοποιείς μια καρέκλα ή το τραπεζάκι του σαλονιού ενώ ακολουθείς πιστά τις κινήσεις της αγαπημένης μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη. 

Είναι πιστή στο ραντεβού που έχουμε εδώ στο TLife κάθε Πέμπτη και φροντίζει να σου προτείνει απλές και έξυπνες ασκήσεις για όλο το σώμα. Και σήμερα σου ζητά να χρησιμοποιήσεις ένα βιβλίο. Το μόνο που έχεις να κάνεις να πάρεις το αγαπημένο σου και να δεις τα video που ακολουθούν. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στα γόνατα με ίσια πλάτη και κρατάω το βιβλίο με τα χέρια λυγισμένα μπροστά από το στήθος. Εκπνέοντας και για 1’, τεντώνω μπροστά τα χέρια κρατώντας το βιβλίο και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη και έχοντας τα πόδια λυγισμένα και το βιβλίο ανάμεσα στα γόνατα. Με την εκπνοή, κάνω άρσεις λεκάνης για 1’ σφίγγοντας καλά τους γλουτούς.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε πλάγια θέση και τοποθετώ το βιβλίο στους αστραγάλους έχοντας τα πόδια ενωμένα. Με την εκπνοή και 1’ σηκώνω ταυτόχρονα και τα δύο πόδια προσέχοντας να έχω το σώμα σε μια ευθεία.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και εκπνέοντας κάνω μικρές πιέσεις στο βιβλίο, έχοντας τα χέρια λυγισμένα. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξαπλώνω στο στρώμα, χέρια τεντωμένα δίπλα από τον κορμό και έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο να πατάει στο στρώμα και το άλλο ελαφρώς λυγισμένο στον αέρα. Τοποθετώ το βιβλίο στο πέλμα του ποδιού που έχω ψηλά και κάνω μικρές πιέσεις εκπνέοντας για 1’.

Κεντρική photo: iStock 

Read More

And More