Ασκήσεις στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

Είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε στο δωμάτιο ξενοδοχείου μπορείς να ασκείσαι όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείς ώστε να κρατήσεις τη φόρμα σου και να μην πιαστείς την πρώτη φορά μετά τη διακοπές που θα επισκεφτείς το γυμναστήριο. Κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις μόνο αν έχεις μαζί σου μπάλα ή βαράκια κάνεις λάθος. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου αποκαλύπτει τις 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις χωρίς εξοπλισμό. 

Εσύ απλά ακολουθείς πιστά τις κινήσεις της.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξεκινάω από όρθια θέση, πόδια ανοικτά με τα δάκτυλα ελαφρώς προς τα έξω, τοποθετώ τα χέρια λυγισμένα στη λεκάνη και μετατοπίζω το βάρος εναλλάξ δεξιά και αριστερά, εκπνέοντας και για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από όρθια θέση, με πόδια ανοικτά και τα δάκτυλα ελαφρώς προς τα έξω, για 1’ εκπνέοντας λυγίζω τα πόδια σηκώνοντας ταυτόχρονα ψηλά τα χέρια.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε πλάγια θέση σε αγκώνα, με τα πόδια λυγισμένα. Εκπνέοντας και για 1’, τεντώνω το πάνω πόδι στην ευθεία του γονάτου και εισπνέοντας λυγίζω ξανά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, με το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο στον αέρα. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5 

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα, έχοντας τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορώ και για 1’ τεντώνω εναλλάξ μπροστά τα πόδια σφίγγοντας καλά την κοιλιά.

Read More

And More