Cybox για γράμμωση και αδυνάτσιμα: Το νέο είδος γυμναστικής για να κάψεις μέχρι και 700 θερμίδες!

Cybox για γράμμωση και αδυνάτσιμα: Το νέο είδος γυμναστικής για να κάψεις μέχρι και 700 θερμίδες! | tlife.gr

Εδώ και λίγες μέρες έχουμε υποδεχτεί το Σεπτέμβριο. Ο μήνας που επιστρέφουμε δυναμικά στη γυμναστική μας. Και ο μήνας που εμένα με πιάνει μια ανησυχία και μια έντονη επιθυμία για κάτι νέο. Πάντα αυτό το “κάτι νέο” με ανανεώνει. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα ότι αυτή είναι η ιδανική περίοδος να ασχοληθώ με μια νέα δραστηριότητα. Να αλλάξω τον τρόπο που γυμνάζομαι τα τελευταία χρόνια. Αν είσαι σε ανάλογη φάση, συνέχισε να διαβάζεις και σου υπόσχομαι πως θα ανακαλύψεις κάτι που καίει μέχρι και 700 θερμίδες την ώρα…

Κάποια στιγμή το καλοκαίρι άκουσα για το Cybox. Ρώτησα τι ακριβώς είναι αυτό γιατί ήξερα ότι θα με ενδιέφερε όταν γυρνούσα από τις διακοπές και θα έμπαινα πάλι σε fitness mood. Μετά από μια έρευνα που έκανα βρήκα τον άνθρωπό μου. Τον άνθρωπο που θα μου έλυνε κάθε απορία και που θα με “έψηνε” ακόμα περισσότερο να το ξεκινήσω. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ακούει στο όνομα Νίκος Χρυσσάφης και είναι fitness enterpreneur strength & conditioning specialist. Το πιο βασικό από όλα όμως είναι ότι εκείνος “δημιούργησε” το Cybox. Του έκανα μερικές βασικές ερωτήσεις τις οποίες αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το είδος γυμναστικής. Δηλαδή τι ακριβώς είναι αυτό, τι ακριβώς προσφέρει στο σώμα μας και πολλά ακόμα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι είπε στο TLIFE…

Τι είναι ακριβώς το Cybox;
To CyBox™ είναι ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που συνδυάζει την ποδηλασία εσωτερικού χώρου (Spinning®) και την πυγμαχία (Boxing). Το όνομα προέρχεται από τα αρχικά του Cycling + Boxing.

Εξήγησέ μας δηλαδή τι ακριβώς κάνουμε. Έτσι, για να πάρουμε μια γεύση…
Είναι συνδυαστικό πρόγραμμα spinning και πυγμαχίας. Η πυγμαχία γίνεται κάτω από το ποδήλατο για περίπου 15-20 λεπτά και μετά οι ασκούμενοι ανεβαίνουν και συνεχίζουν κάνοντας ποδήλατο για 40-45 λεπτά.

Δηλαδή πρέπει να φοράμε και γάντια του box; Που χρησιμεύουν;
Φοράμε όταν κάνουμε μποξ γιατί προστατεύουν τα χέρια μας όταν χτυπάμε το σάκο! Τη στιγμή όμως που ανεβαίνει ο ασκούμενος στο ποδήλατο, αφαιρεί και τα γάντια.

Πότε “εμπνεύστηκες” αυτό το πρωτοπόρο είδος εκγύμνασης;
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια από την αγάπη μου για την πυγμαχία και την ποδηλασία! Το μελέτησα, το δοκίμασα και ιδού. Πρόσφατα πέρασε και τον Ατλαντικό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

Πόσες θερμίδες μπορεί να κάψει κανείς σε ένα μάθημα Cybox;
Όπως και σε όλα τα προγράμματα εκγύμνασης, το πόσες θερμίδες καίμε εξαρτάται από εμάς τους ίδιους! Η ένταση είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αν ακολουθήσουμε πιστά τον coach, τότε εύκολα θα μπορούμε να πούμε ότι περίπου 700 θερμίδες σε μια ώρα… θα κάνουν φτερά!

Πόσες φορές την εβδομάδα μπορεί να κάνει κανείς;
Δεν υπάρχει περιορισμός. Όσες αντέχει ο καθένας τηρώντας πάντα το 2-1 ή 3-1 (δηλαδή 2 ή 3 μέρες προπόνηση και 1 ξεκούραση).

Γιατί πρέπει να τηρούμε τη συχνότητα 2-1 και 3-1; Εξήγησέ μας το λόγο.
Είναι καλό να τηρούμε αυτήν τη συχνότητα για τα μέγιστα αποτελέσματα και για να είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα εκγύμνασης (προπόνηση – αποθεραπεία/ξεκούραση).

Τι προσφέρει κυρίως το Cybox; Γράμμωση; Απώλεια βάρους;
Προσφέρει ενδυνάμωση σε όλο το σώμα, απώλεια κιλών και λίπους και φυσικά γράμμωση!

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα είδη προπόνησης;
Μπορεί να συνδυαστεί με όλα προγράμματα προπόνησης!

Με τι είδους διατροφή μπορεί να συνδυαστεί για γρηγορότερα αποτελέσματα;
Μια τέτοιου είδους έντονη προπόνηση φυσικά θέλει μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή για μέγιστα ενεργειακά αποθέματα και μυική ανάπλαση! Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την paleo. (δες εδώ τι είναι η δίαιτα paleo και το διατροφικό μενού)

Είναι ιδανικό για τις γυναίκες;
Διασκέδαση, ενδυνάμωση, απώλεια λίπους και περιττών κιλών, γράμμωση. Τι άλλο να ζητήσει μια γυναικά;

Μπορεί κάποιος να κάνει κάποιες από τις ασκήσεις μόνος του;
Λόγω χρήσης εξειδικευμένου εξοπλισμού, είναι δύσκολο.

Πού μπορεί να κάνει κανείς Cybox και πόσο κοστίζει;
Την αποκλειστικότητα του CyBox, την έχει το ΟΑΚΑ37, που βρίσκεται στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Το κόστος κυμαίνεται όσο και τα υπόλοιπα προγράμματα της αγοράς!

Κράτα το

READ more