Δεν πρόλαβες να πας γυμναστήριο; Κάνε αυτές τις ασκήσεις. Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά

Έχεις γεμίσει τύψεις και ενοχές; Αισθάνεσαι να προδίδεις τον fitness εαυτό σου κάθε φορά που χάνεις ένα μάθημα ή την καθιερωμένη σου προπόνηση στο γυμναστήριο; Μην αγχώνεσαι. Σου έχουμε έτοιμο το Plan B.

Η Μάντη Περσάκη μας δείχνει πέντε γρήγορες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, κάθε φορά που ο χρόνος σου δεν σου επιτρέπει να πας στο γυμναστήριο. Ένα πρόγραμμα 10′ λεπτών για να παραμείνεις σε τέλεια φόρμα ως την επόμενη gym επίσκεψη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις…

Γιατί ισομετρικές ασκήσεις;
Ποια γρήγορη άσκηση μπορεί να σε κρατήσει σε φόρμα τη μέρα που θα σου είναι αδύνατο να προλάβεις το γυμναστήριο; Η Μάντη Περσάκη είχε την απάντηση. Οι ισομετρικές ασκήσεις ή αλλιώς στατικές/στηρίξεις. Γιατί; “Οι στηρίξεις είναι αναερόβια άσκηση, που σημαίνει πως δουλεύεις αποτελεσματικά σε μικρότερο χρονικό διάστημα” σημειώνει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

Φαντάσου πως σε 30” δεύτερα μπορείς να έχεις αποτελέσματα αντίστοιχα με 10′-15′ λεπτά αερόβιας. Επίσης σημείωσε πως οι ασκήσεις αυτές κάνουν τους μύες σου να δουλεύουν και να καίνε θερμίδες ακόμη και 48 ώρες μετά. Ιδανική λύση για τις μέρες που “ξέμεινες” από γυμναστική.

Α, και να μην ξεχάσω! Οι ασκήσεις αυτές απαιτούν ισορροπία και συμμετοχή από όλο το σώμα, δηλαδή τονώνεις με κάθε άσκηση σχεδόν όλες τις μυικές ομάδες.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Ο κανόνας των στατικών ασκήσεων είναι ένας και μοναδικός. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη, πολύ προσεκτική με την ισορροπία και τη θέση του σώματος και να…μένεις ακίνητη.

Μετράς: Υπολόγισε πως πρέπει σε κάθε άσκηση να παραμείνεις στη σωστή θέση για 30” δευτερόλεπτα. Για τις πιο προχωρημένες ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί στα 1′ με 2′ λεπτά.

Μην ξεχνάς το ζέσταμά σου! Η Μάντη εξηγεί πως αφού οι ασκήσεις θα σου πάρουν μόλις 2′ με 3′ λεπτά (αν ξεκινήσεις με 30” δεύτερα την κάθε άσκηση σε 2 1/2 λεπτά θα έχεις τελειώσει!!), μην ξεχνάς το ζέσταμά σου. Λίγα βητάκια επί τόπου, χορός ή τρέξιμο για 5′ – 10′ λεπτά αρκούν.

KANE ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;
Οι ασκήσεις αυτές είναι ένας μόνο άσος στο μανίκι σου για να διατηρείσαι σε φόρμα. Ζητήσαμε από τη Μάντη μερικές ακόμη έξυπνες συμβουλές για τις μέρες που ο χρόνος δεν σου επιτρέπει να επισκεφτείς το γυμναστήριο.

Προσπάθησε να περπατήσεις λίγο περισσότερο. Ανέβα στο σπίτι ή το γραφείο με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, άφησε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά ή κατέβα μια στάση πιο νωρίς με το λεωφορείο. Θα χρειαστείς μόλις 10′ λεπτά παραπάνω και θα βάλεις το σώμα σε κίνηση, που είναι και το ζητούμενο εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για κανονική εξάσκηση.

– Προς Θεού, μην σκεφτείς να μείνεις νηστική για να “πατσίσεις” την ημέρα. Το γεγονός πως δεν γυμνάστηκες όπως θα έπρεπε, δεν σημαίνει πως πρέπει να μην φας κανονικά. Αν στερήσεις από το σώμα την ενέργεια που χρειάζεται, τότε θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο οργανισμός σου θα λειτουργήσει αμυντικά καρακρατώντας υγρά και αποθηκεύοντας λίπος. Άσε που αν παραλείψεις ένα γεύμα, είναι πολύ πιθανό να το παρακάνεις, παίρνοντας πολλές παραπάνω θερμίδες στο επόμενο. Τι να κάνεις; Απλά προσπάθησε τα γεύματά σου να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λαχανικά και να είναι λίγο πιο περιορισμένα σε υδατάνθρακες, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Read More

And More