Διατατικές ασκήσεις στο σπίτι για αποθεραπεία

Το μυϊκό σύστημα επιβαρύνεται από την άσκηση που σημαίνει ότι οι διατάσεις θα σε βοηθήσουν να το ενδυναμώσεις αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς. Παράλληλα το εύρος κίνησης μεγαλώνει. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη μοιράζεται μαζί σου 5 διατατικές ασκήσεις αποθεραπεία που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. 

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις το yoga mat και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της.  

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Κάθομαι σε εδραία θέση και τεντώνω το ένα πόδι στο πλάι και ρίχνω τον κορμό μου προς το τεντωμένο και μένω για 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Παραμένω στην ίδια θέση με το κάτω πόδι τεντωμένο και το άλλο πόδι να πατάει λυγισμένο πάνω απ’ το άλλο. Μένω για 30’’ και στρίβω τον κορμό προς το λυγισμένο πόδι και επαναλαμβάνω και για το άλλο πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Τοποθετώ το ένα πόδι πάνω στο άλλο ώστε να ακουμπήσει ο αστράγαλος στο αντίθετο γόνατο και ρίχνω τον κορμό μου μπροστά εκπνέοντας. Μένω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Σε εδραία θέση, ανοίγω και τα δύο μου πόδια τεντωμένα όσο περισσότερο μπορώ. Με τη εκπνοή, κάμπτω κορμό προς το ένα πόδι προσπαθώντας να ακουμπήσουν αντίθετο χέρι με αντίθετο πόδι. Μένω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και κρατάω τα πέλματα ενωμένα με τα γόνατα μου όσο πιο ανοιχτά γίνεται. Με την εκπνοή, κάμπτω τον κορμό μπροστά και μένω για 30’’.

Κεντρική photo: iStock 

Read More

And More