Ένα πολύ απλό και εύκολο πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείς να κάνεις σπίτι σου και να κάψεις λίπος!

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που θα σε κάνει να σηκωθείς επιτέλους από τον καναπέ σου. Από σήμερα λοιπόν, μπορείς να γίνεις ο personal trainer του εαυτού σου και να γυμναστείς στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό, βλέποντας τη σιλουέτα σου να μεταμορφώνεται σταδιακά.

Και σε αυτό το σημείο έρχομαι εγώ, που φυσικά δεν θα μπορούσα να σε αφήσω μόνη σε αυτό το “έργο”. Αποφάσισα, που λες, να σου δώσω μερικές συμβουλές και να σου προτείνω κάποιες ασκήσεις, αρκετά εύκολες και πρακτικές. Εκεί που κάθεσαι, με λίγα λόγια, μπορείς να σηκωθείς και να τις κάνεις. Ξέρεις, εκεί που σε έπιασαν οι ενοχές… ή η βιασύνη για γυμναστική.

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι ιδανικότητες… Γιατί μπορείς να τις κάνεις με τις πιτζάμες σου, να τις κάνεις ό,τι ώρα θέλεις και με το ρυθμό που θέλεις. Επειδή βαριέσαι να τραβηχτείς γυμναστήριο, επειδή έξω βρέχει, επειδή είναι νύχτα και σε έπασαν οι ενοχές που ακόμα δεν ξεκίνησες γυμναστική.

Βάλε μουσική ή άνοιξε την τηλεόραση στο αγαπημένο σου πρόγραμμα και πάμε να ξεκινήσουμε!


ΑΣΚΗΣΗ Νο1: Jogging επί τόπου

Jogging όχι στο δρόμο, αλλά μέσα στο σπίτι. Εκεί που θα είσαι μπροστά από την τηλεόραση και θα βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά, κάνε επί τόπου jogging για 10 λεπτά. Γνωρίζεις ήδη ότι αυτή η αερόβια άσκηση βοηθάει την υγεία της καρδιάς, καίει λίπος και θερμίδες.

ΑΣΚΗΣΗ Νο2: Πηδηματάκια
Συνεχίζουμε με μια άσκηση, που σίγουρα σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία και τη γυμναστική που έκανες στο σχολείο. Κάνε μικρά πηδηματάκια, ανοίγοντας τα χέρια και τα πόδια και κλείνοντάς τα ξανά. Μια αρκετά διασκεδαστική άσκηση με cardio επιρροές, ιδανική για προθέρμανση και καύση θερμίδων. Κάνε αυτήν την άσκηση για 3 λεπτά.


ΑΣΚΗΣΗ Νο3: Ασκήσεις Step

Χρησιμοποίησε τις σκάλες του σπιτιού σου ή ένα χαμηλό σκαμπό. Κάνε ασκήσεις step για τόνωση των μυών στα πόδια και στους γλουτούς, και φυσικά για να κάψεις θερμίδες! Κάνε αυτήν την άσκηση για 10 λεπτά.


ΑΣΚΗΣΗ Νο4: Άρσεις ποδιών

Ξεκινάμε με το πρώτο μέρος! Ξάπλωσε στο πάτωμα και φέρε τα χέρια σου παράλληλα στον κορμό. Μπορείς επίσης, να φέρεις τα χέρια πίσω από το κεφάλι και να κρατηθείς από τα πόδια του κρεβατιού για μεγαλύτερη ευκολία. Σήκωσε τα πόδια σου και χαμήλωσέ τα ξανά, χωρίς να ακουμπήσουν στο έδαφος. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Πάμε στο δεύτερο μέρος! Ξάπλωσε πλαγίως και σήκωσε το πάνω πόδι. Κατέβασέ το ξανά, χωρίς να ακουμπήσει στο έδαφος και επανέλαβε. Κάνε 2 σετ των 10 επαναλήψεων από κάθε πόδι.

Και ολοκληρώνουμε με το τρίτο μέρος! Στηρίξου στα γόνατα και στις παλάμες και σήκωσε το πόδι προς τα πίσω. Χαμήλωσέ το ξανά και επανέλαβε. Κάνε 2 σετ των 10 επαναλήψεων από κάθε πόδι.


ΑΣΚΗΣΗ Νο5: Squats

Μια μεγάλη τάση στο fitness χώρο, που γυμνάζει κυρίως τα πόδια και τους γλουτούς. Κάτσε όρθια με ανοιχτά και ελαφρώς λυγισμένα τα πόδια και κάνε βαθιά καθίσματα, σαν να κάθεσαι σε καρέκλα. Να θυμάσαι ότι η πλάτη πρέπει να είναι σε ευθεία θέση, το στήθος ανοιχτό και τα γόνατα (όταν τα λυγίζεις) να μην περνάνε μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σου. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.


ΑΣΚΗΣΗ Νο6:
Pushups

Μια αγαπημένη άσκηση των αντρών, αρκετά δύσκολη όμως για τις γυναίκες. Οπότε, η λύση είναι να κάνουμε τα γυναικεία pushups, ακουμπώντας στα γόνατα και λυγίζοντας μόνο τους αγκώνες. Φέρε το στήθος στο έδαφος, χωρίς να ακουμπήσει κάτω. Όσο μπορείς. Δουλίτσα γίνεται.

Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση. Κάτσε όρθια απέναντι στον τοίχο, ακούμπησε τις παλάμες σου πάνω του και λύγισε τους αγκώνες. Μπορείς να κάνεις την ίδια άσκηση ακόμα και στην άκρη του κρεβατιού. Επέλεξε ποια άσκηση σε βολεύει και κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.


ΑΣΚΗΣΗ Νο7: Κοιλιακοί

Μια κλασική άσκηση που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Ξεκίνησε με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια πίσω από το κεφάλι, σφίγγοντας την περιοχή της κοιλιάς και σηκώνοντας ελαφρώς τον κορμό σου. Κάνε 4 σετ των 10 επαναλήψεων.

Για τους πλάγιους κοιλιακούς, διατήρησε τη στάση σου και φέρε τον αριστερό αγκώνα προς το δεξί γόνατο και εναλλάξ. Κάνε 4 σετ των 10 επαναλήψεων.


ΑΣΚΗΣΗ Νο8: Χορός

Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και ξεκίνησε να χορεύεις, να πηδάς επάνω στο κρεβάτι, να πέφτεις στο πάτωμα και να σηκώνεσαι ξανά. Μια άσκηση ιδανική για να κάψεις θερμίδες, να χαλαρώσεις τους μύες σου και να ηρεμήσεις ψυχολογικά.


BONUS INFO
Στα πηδηματάκια και στις ασκήσεις squats μπορείς να χρησιμοποιήσεις βάρη. Όχι σαν τα βάρη του γυμναστηρίου που θα σου κοστίσουν ακριβά, αλλά διάφορα αντικείμενα μέσα από το σπίτι, όπως κονσέρβες. Εκτός του ότι θα ενισχύσουν την προσπάθειά σου, θα σε βοηθήσουν να διατηρείς την ισορροπία σου κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Read More

And More