Ένα πρόγραμμα από τη Σόφη Πασχάλη για να χάσεις πόντους και να δεις το σώμα σου να αλλάζει

Η Σόφη Πασχάλη έχει ετοιμάσει ένα κυκλικό πρόγραμμα εξάσκησης με μπάλα για να ξεκινήσεις τη… μάχη. Ποια μάχη; Μα φυσικά εκείνη με το χρόνο, για να είσαι το καλοκαίρι σε φόρμα.

Ακολούθησε το κυκλικό πρόγραμμα και δες όλο σου το σώμα να αλλάζει. Μια ομάδα ασκήσεων που θα σε βοηθήσουν να χάσεις πόντους…

Η γυμναστική κύκλους κάνει…
Τι είναι όμως το κυκλικό πρόγραμμα με μπάλα; Κυκλικό είναι ένα πρόγραμμα που αναλαμβάνει εκ περιτροπής κάθε μέρος του σώματος από τα πόδια, ως την κοιλιά και τα χέρια και σε γυμνάζει ολοκληρωμένα. Έξι ασκήσεις για να εντοπίσεις κάθε μυ που σε απασχολεί, όπως την κοιλιά, τα μπρατσάκια, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Ένα πρόγραμμα συνολικής εξάσκησης πρέπει να έχει ρυθμό και γρήγορες επαναλήψεις για να αυξήσεις παράλληλα και τον καρδιαγγειακό σου ρυθμό, ανεβάζοντας έτσι και τις καύσεις.

– Bάλε χρονόμετρο! Εκτέλεσε κάθε άσκηση για 1′ λεπτό συνεχόμενα. Κάνε διάλειμμα 30” δευτερόλεπτα και συνέχισε στην επόμενη με τον ίδιο τρόπο. Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, επανάλαβε όλο το σετ δύο ακόμη φορές

– Αν θέλεις να μετρήσεις, με γρήγορο ρυθμό, εκτέλεσε 3 σετ από 18 επαναλήψεις για κάθε άσκηση

– Ολοκληρώνοντας όλο το σετ ασκήσεων κάνε διάλειμμα ενός λεπτού και προχώρησε στο επόμενο σετ

Credits
Φωτογράφηση; Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε τη γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη για την παρουσίαση των ασκήσεων
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

Read More

And More