Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα μόνο… σκουπόξυλο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να κάνουμε Skip τη μέρα γυμναστικής. Ίσως, να αισθάνεσαι πεσμένη και να μην βρίσκεις με τίποτα το κίνητρο να σηκωθείς από τον καναπέ και να αρχίσεις τα ροκανίσματα. Ίσως, οι ασκήσεις που βρήκες να μην είναι και οι πιο πρακτικές. Να απαιτούν kettlebells, βαράκια, Pilates Ball και όχι μόνο. Ε, λοιπόν, ξέχασε το! Οι σημερινές ασκήσεις όχι μόνο γυμνάζουν όλο σου το σώμα, αλλά θα χρειαστείς ένα απλό σκουπόξυλο. Ναι, από εκείνα που σίγουρα έχεις στο σπίτι. Για αυτό, φόρεσε τα αθλητικά σου, βάλε στο τέρμα την αγαπημένη σου Playlist και ξεκίνα! Για τα υπόλοιπα, φροντίζει η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη

Πριν πατήσεις Play, κάνε ένα refresh στους βασικούς κανόνες:
  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Στηριζόμαστε σε τεντωμένο πόδι και ανεβάζουμε – κατεβάζουμε το άλλο πόδι στο πλάι για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Κάμψεις κορμού για 1′

Άσκηση 3

Ανεβάζουμε κατεβάζουμε το πάνω πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 4

Ανεβάζουμε κορμό παράλληλα με το πόδι λυγισμένο, μία το ένα μια το άλλο για 1′

Άσκηση 5

Σε θέση οκλαδόν, χέρια πίσω και μπροστά για 1′.

Read More

And More