Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους κοιλιακούς (Μέρος 2ο)

Επίπεδη, γυμνασμένη κοιλιά: To όνειρο κάθε γυναίκας, το οποίο, ευτυχώς, και αυτή την εβδομάδα, θα πραγματοποιήσει η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη. Την προηγούμενη εβδομάδα, σου έδειξε το πρώτο μέρος των ασκήσεων. Σήμερα, επιστρέφει με το δεύτερο και τελευταίο.Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα μόνη σου στο σπίτι. Μετά τη δουλειά, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί, πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Εσύ επιλέγεις τη στιγμή που θα «ροκανίσεις» τους κοιλιακούς σου και θα δεις την κοιλιά σου πιο… γυμνασμένη από πριν.

Εξάλλου, το καλοκαίρι δεν αργεί και όπως, σου έχουμε πει, αρκετές φορές σε αυτή την παρέα, όσο νωρίτερα εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου, τόσο το καλύτερο.

Τι πρέπει να προσέξεις στην εκτέλεση των ασκήσεων;

  • Οι κοιλιακοί μύες σταθεροποιούν τον κορμό και δίνουν κίνηση στην λεκάνη, όταν, παραδείγματος χάρη σηκώνουμε τα πόδια μας ψηλά.
  • Η εκγύμναση τους θέλει τρόπο και δεν χρειάζεται να υπερφορτώνουμε τους μυς. Το βασικό είναι να γυμνάζεσαι ισορροπημένα.
  • Πραγματοποίησε ένα μικρό ζέσταμα με διατατικές ασκήσεις.
  • Θυμήσου να εκπνέεις κατά το δύσκολο σημείο της άσκησης.
  • Προστάτεψε τη μέση, τους ώμους και τον αυχένα.
  • Σφίξε την κοιλιά σου και απόλαυσε την άσκηση.
  • Ξεκινάμε!

Άσκηση 1 (Πλάγιες Κάμψεις)

Λυγίστε τα γόνατα σας στο πλάι. Τοποθετήστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και ανεβάστε τον κορμό. Επαναλάβετε 15 φορές και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση 2 (Πλάγια κάμψη με ανασήκωμα ποδιού)

Από την προηγούμενη θέση, καθώς ανεβάζετε τον κορμό, ανασηκώσετε και το πόδι. Επαναλάβετε 15 φορές και αλλάξτε πόδι.

Άσκηση 3 (Πλάγια σανίδα)

Καθίστε στο πλάι και λυγίστε τον αγκώνα σας. Ανασηκώσετε την λεκάνη σας δυναμώνοντας τους πλάγιους κοιλιακούς (έσω και έξω λοξός κοιλιακός μυς). Σηκώστε και κατεβάστε την λεκάνη σας 10 φορές και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση 4 (Σανίδα)

Σταθείτε ισομετρικά στην σανίδα. Ενεργοποιήσετε την κοιλιά σας. Οι ώμοι και οι αγκώνες τοποθετούνται σε μια ευθεία.
Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε για 3 φορές.

Άσκηση 5 (Σανίδα με πλαγιές στροφές)

Σταθείτε στην σανίδα. Κρατείστε τον κορμό σας σταθερό και αρχίστε να στρίβετε την λεκάνη σας δεξιά και αριστερά. Επαναλάβετε 10 φορές.

Read More

And More