Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για όλο το σώμα με δύο μπουκαλάκια νερό

Και αυτή η εβδομάδα σε βρίσκει στον αγαπημένο σου χώρο: το σπίτι σου. Εκεί που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Εκεί που βλέπεις τις ταινίες σου, μαγειρεύεις και… γυμνάζεσαι. Γιατί, τώρα που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η καλύτερη στιγμή να φροντίσεις το σώμα σου, να το ενδυναμώσεις και να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν. Για το τελευταίο φροντίζει η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία σήμερα θα γυμνάσει όλο σου το σώμα με τη βοήθεια δύο μπουκαλιών με νερό. Ξέρεις, εκείνα που βρίσκεις παντού. 

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Φόρεσε απλά την φόρμα σου, φτιάξε μία Playlist με τραγούδια που αγαπάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση και ακολούθησε βήμα – βήμα τη Μάντη Περσάκη, η οποία σου δείχνει πόσο εύκολα και αποτελεσματικά μπορείς να γυμναστείς και από το σπίτι σου!

Πριν πατήσεις Play, κάνε ένα refresh στους βασικούς κανόνες:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1 

Ανοίγουμε – κλείνουμε χέρια στο ύψος των ώμων για 1′

Άσκηση 2

Ενώνουμε χέρι – πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 3

Ανεβάζουμε αντίθετο χέρι με πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Ανεβάζουμε κορμό, τεντώνοντας παράλληλα τα πόδια για 1′

Άσκηση 5 (Διάταση)

Διατείνουμε για 30″ στην κάθε πλευρά

Read More

And More