Γυμναστική στο σπίτι: Η Ιωάννα Κολιακουδάκη σου δείχνει βήμα – βήμα πως θα αποκτήσεις γραμμωμένα χέρια

Μένουμε σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένουμε αδρανείς. Περπατάμε στο χολ, τρέχουμε από το ένα δωμάτιο στο άλλο και “εκμεταλλευόμαστε” τον καναπέ και τις καρέκλες, για να γυμνάσουμε κάθε μυ του σώματος μας. Όσο οι ημέρες “περνούν”, η δίψα σου για κίνηση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να την εκπληρώσεις;

Άνοιξε την ντουλάπα σου. Βρες την αγαπημένη σου φόρμα ή κολάν. Φόρεσέ την. Ψάξε στο κινητό (ή ακόμα καλύτερα φτιάξε την Playlist) που σου ταιριάζει και σε κινητοποιεί. Κάνε λίγο χώρο. 3,2,1. Let’s Get Physical!

Οι σημερινές ασκήσεις που έχει ετοιμάσει η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις μία μυική περιοχή, που τόσο καιρό προσπαθείς και μόνο εύκολο δεν είναι τελικά. Ποια; Τα χέρια, φυσικά! Ναι, ναι! Ίσως, τελικά, η κατάλληλη στιγμή, για να αποκτήσεις γραμμωμένα χέρια, να είναι τώρα, που είσαι στο σπίτι.

Θα χρειαστείς: ένα μικρό ζέσταμα και δύο μικρά μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό ή δύο στρογγυλά φρούτα.

Άσκηση 1 (Απαγωγές χεριών)

Σταθείτε όρθιες, κρατήστε τα βαράκια σας και ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι. Επαναλάβετε 15 φορές.

Άσκηση 2 (Προτάσεις χεριών)

Από όρθια θέση, ανεβάστε τα χέρια σας μπροστά μέχρι την ευθεία των ωμών σας. Επαναλάβετε 15 φορές.

Ασκήσεις 3 (Κάμψεις Δικεφάλων)

Σηκώστε τα χέρια σας μπροστά στην ευθεία των ωμών σας. Γυρίστε προς τα πάνω τα βαράκια σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας ορθή γωνιά. Επαναλάβετε 20 φορές.

Άσκηση 4 (Εκγύμναση τρικεφάλων)

Λυγίστε τα γόνατα σας. Φέρτε τα χέρια σας δίπλα στην λεκάνη σας. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πίσω. Δυνάμωσε το πίσω μέρος των χεριών σας. Επαναλάβετε 20 φορές.

Άσκηση 5 (Δεύτερη άσκηση για τρικέφαλους)

Μείνετε με τα χέρια πίσω και κάντε μικρές συνεχόμενες πιέσεις προς τα πάνω. Κάνετε 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 6 (Στάση: Σερβιτόρος)

Λυγίστε τους αγκώνες δίπλα στο σώμα σας. Κρατήστε τα χέρια σας σε ορθή γωνία. Ανοίξτε τα χέρια και κλείστε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 30 φορές.

 

 

Read More

And More