Γυμναστική στο σπίτι: Οι ασκήσεις που θα ξεκουράσουν τα πόδια σου μετά το περπάτημα

Η καθημερινότητα μας άλλαξε και μαζί της παρέσυρε και τον τρόπου που γυμναζόμαστε. Το γνωρίζεις. Πλέον, φοράμε τα αθλητικά μας, πατάμε Play σε βιντεάκια ασκήσεων και αρχίζουμε να μιμούμαστε τον Coach που βλέπουμε στην οθόνη. Μετά, στέλνουμε ένα sms με τον μαγικό κωδικό “6”, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και περπατάμε. Για να ηρεμήσουμε, να εισπνεύσουμε οξυγόνο και να γυμναστούμε! Και μετά; Τι πρέπει να κάνεις, μόλις, γυρίσεις στο σπίτι;

Σε αυτό, ακριβώς, το ερώτημα απαντάει η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία μοιράζεται μαζί μας τις βασικές ασκήσεις – διατάσεις που θα ξεκουράσουν τα πόδια σου, μετά από ένα πολύωρο περπάτημα και θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τους τραυματισμούς και τις ενοχλητικές κράμπες. Θα χρειαστείς ένα σχοινάκι!

Πριν πατήσεις Play, κάνε ένα refresh στους βασικούς κανόνες:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Τεντώνω λυγίζω το ένα πόδι κρατώντας το σχοινάκι για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Κάτω πόδι λυγισμένο, φέρνουμε το πόδι προς τον κορμό για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Ανεβάζουμε τον κορμό τεντώνοντας παράλληλα τα πόδια για 1′.

Άσκηση 4

Σε πλάγια θέση , πάνω πόδι τεντωμένο, μύτες ποδιού τεντωμένες, φέρνουμε το πόδι μπροστά, επαναλαμβάνουμε για 1′ στην κάθε πλευρά.

Read More

And More