Γυμναστική στο σπίτι: Το πρόγραμμα αερόβιων ασκήσεων που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Η απάντηση στο κλασσικό ερώτημα που συνοδεύει κάθε τηλεφώνημα (σ.σ. Πού είσαι;) “κρύβει” για όλους μας την ίδια έκφραση: Στο σπίτι. Οι εξελίξεις στη χώρα μας, ουσιαστικά, δημιουργούν στη ζωή μας μία πολύ βασική αλλαγή: αυτές τις ημέρες καθόμαστε στο σπίτι και βγαίνουμε έξω μόνο για τα απαραίτητα, προκειμένου να προστατέψουμε εμάς, αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στο σπίτι, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα από ό,τι πιστεύεις. Με τα γυμναστήρια κλειστά, τι θα έλεγες να φορέσεις τη φόρμα σου, να δημιουργήσεις λίγο χώρο στο σαλόνι ή στο δωμάτιο σου και να γυμναστείς; Έτσι, και στο σπίτι θα παραμείνεις ασφαλής, και δεν θα χάσεις τη φόρμα σου.

Οι παρακάτω αερόβιες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και παράλληλα να εκτονώσεις την ένταση της εβδομάδας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική, να πάρεις μία βαθιά και αποφασιστική ανάσα και να ξεκινήσεις. Στην αρχή, κάνε για ένα λεπτό την κάθε άσκηση. Σταδιακά μπορείς να αυξήσεις για 2 ή 3 λεπτά την άσκηση. Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου ο οργανισμός σου να είναι έτοιμος για… γυμναστική.

 

Σήμερα, λοιπόν, η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, σου δείχνει ένα πρόγραμμα αερόβιων ασκήσεων, το οποίο θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος.

 

Άσκηση 1

Ξεκινά το στατικό τρέξιμο φέρνοντας τα γόνατα ψηλά.

Άσκηση 2

Με κλειστά πόδια, κάνεις πηδηματάκια στρέφοντας την λεκάνη δεξιά και αριστερά.

Άσκηση 3

Ανοίγεις και κλείνεις τα πόδια σου.

Άσκηση 4

Έρχεσαι σε θέση καθίσματος και πηδάς ψηλά. Προσοχή στα γόνατα σου, όταν έρχεσαι στο κάθισμα.

Άσκηση 5

Από θέση σανίδας φέρνεις τα γόνατα σου εναλλάξ προς το στήθος.

Read More

And More