Ισομετρικές ασκήσεις! Όσο περισσότερο μείνεις ακίνητη τόσο καλύτερα για τους κοιλιακούς σου

Ποια γυναίκα -και για να ακριβολογούμε, ποιος άνθρωπος- δεν θα ήθελε να έχει επίπεδη και γυμνασμένη κοιλιά; Όλες όμως οι ασκήσεις για να χάσεις πόντους από την κοιλιά και να δεις τους κοιλιακούς σου να… διαγράφονται σου φαίνονται βουνό! Κι όμως, υπάρχει ένα πρόγραμμα super αποτελεσματικό, που δεν απαιτεί από εσένα παρά να πάρεις τη σωστή θέση και να παραμείνεις εκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Όχι, δεν ισχυρίζομαι πως είναι ό,τι πιο εύκολο έχεις δοκιμάσει! Είναι όμως ο πιο απλός και ταυτόχρονα ο πιο εγγυημένος τρόπος να δουλέψουν όλες οι ομάδες κοιλιακών μυών. Χωρίς όργανα, χωρίς ειδικό εξοπλισμό κτλ.

Η γυμνάστρια Άγγυ Νικολαΐδου ετοίμασε ένα σετ ισομετρικών ασκήσεων -όπως ακριβώς ονομάζονται αυτού του είδους οι ασκήσεις- για να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις και φυσικά να γυμνάσεις άνω, κάτω και πλάγιους κοιλιακούς.

Πώς θα ακολουθήσεις το πρόγραμμα
Αρχικά, όπως και με κάθε πρόγραμμα γυμναστικής καλό θα ήταν να ζεστάνεις τους μύες και το σώμα σου! 1 λεπτό πηδηματάκια επι τόπου, χαλαρό τρέξιμο -αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό- και λίγο stretching είναι αρκετά για να είσαι σίγουρη πως δεν θα τελειώσεις τη γυμναστική σου με πόνους!

– Εκτέλεσε κάθε άσκηση, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη θέση του σώματος προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα.
– Μείνε σε κάθε θέση για 1 λεπτό (μοιράζοντας το χρόνο όπου αυτό είναι απαραίτητο) σφίγγοντας καλά τους μύες της κοιλιάς.
– Όλο το πρόγραμμα θα σου πάρει 15-20 λεπτά και καλό είναι να το επαναλάβεις 4 φορές την εβδομάδα
– Τέντωσε καλά το σώμα σου ολοκληρώνοντας τις ασκήσεις για να αποφύγεις “πιασίματα”!

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την γυμνάστρια Άγγυ Νικολαΐδου για την παρουσίαση των ασκήσεων
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

Read More

And More