Ξεκινάμε Yoga! Η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, μας δείχνει τις βασικές στάσεις (Part II)

Το σκεφτήκαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Το καταγράψαμε στους στόχους μας. Είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Ναι, η παρέα του TLife ξεκινά, όπως σου είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, μαθήματα Yoga, για να γυμνάσει σώμα και πνεύμα. Φόρεσες τα αθλητικά; Γιατί εμείς και εσύ δημιουργούμε τον πιο εκρηκτικό συνδυασμό. Μην έχεις ενδοιασμούς! Φυσικά, στην παρέα μας έχουμε και την ειδικό. Την Ιωάννα Κολιακουδάκη. Πριν, λοιπόν, μπούμε στη φάση των ασκήσεων, πρέπει να μάθουμε τα βασικά: τις κύριες στάσεις Yoga.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μάθαμε τις πρώτες πέντε θέσεις είναι σημαντικές για ζέσταμα, ανήκουν στην κατηγορία «όρθιες θέσεις», εκτός από την 5η. Οι 5 πρώτες θέσεις δίνουν μια γενική αίσθηση πως είναι η Yoga και είναι επιρροή από τον χαιρετισμό στον ήλιο 1 και 2. Ο 2ος κύκλος είναι όρθιες θέσεις ισορροπίας.

 

Σήμερα, λοιπόν, προχωρούμε στον 2ο κύκλο ασκήσεων. Η, Yoga Instuctor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, σου παρουσιάζει τις κύριες όρθιες στάσεις, για να ενταχθείς ακόμα καλύτερα στη φιλοσοφία της Yoga. Ξεκινάμε!

 

Η Θέση του Δέντρου (Vrksasana)

Σταθείτε όρθιες. Λυγίστε το αριστερό γόνατο και τοποθετήστε το πέλμα προς τον δεξί προσαγωγό. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Ο Αετός (Garudasana)

Από όρθια θέση, τεντώστε το αριστερό πόδι μπροστά και τυλίξτε το γύρω από το δεξί, σαν να κάθεστε σταυροπόδι. Προσπαθήστε η λεκάνη να μείνει ουδέτερη. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Πιάνω το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού 1 (utthita hasta padagunsthasana)

Σταθείτε όρθιες. Συγκεντρωθείτε σε ένα σταθερό σημείο. Λυγίστε στο πλάι το δεξί σας γόνατο. Πιάστε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.  Εάν νιώσετε έτοιμες μπορείτε να τεντώσετε το πόδι σας. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Ο χορευτής (Natarajasana) 

Ξεκινώντας από όρθια θέση, λυγίστε το ένα πόδι και κάντε έκταση του ισχίου (προς τα πίσω) με το ίδιο χέρι πιάστε το πέλμα σας. Τεντώστε το άλλο χέρι ψηλά. Μείνετε 5-8 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Πιάνω το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού 2 (utthita hasta padangusthasana)

Βρείτε την ισορροπία σας και λυγίστε το αριστερό σας πόδι (θέση 12) πιάστε απαλά κάτω από το γόνατό σας. Εάν αισθανθείτε έτοιμες πιάστε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τεντώστε το πόδι μπροστά θέση 11. Μείνετε 5 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Το Βουνό (Tadasana)

Μείνετε όρθιες. Πατήστε τα πέλματα σας καλά στην γη. Συγκεντρωθείτε και νιώσετε δυνατές, σίγουρες. Νιώσετε σταθερές σαν ένα βουνό. Εισπνεύστε και εκπνεύστε από την μύτη. Μείνετε για 8 αναπνοές και χαλαρώστε.

Read More

And More