Οι αγαπημένες ασκήσεις στο σπίτι της Μάντη Περσάκη

Το ραντεβού μας με την αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη είναι σταθερό. Αποκαλύπτει τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι ώστε να ενδυναμώσεις τους μυς, να χάσεις βάρος, να αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς αλλά και αν ταλαιπωρείσαι από πόνους στη μέση ή την πλάτη. 

Και τώρα έρχεται με τις αγαπημένες της 5 ασκήσεις για όλο το σώμα.  Εκείνες που αξίζει να κάνεις καθημερινά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το yoga mat και μουσική. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη, και έχοντας τα χέρια ανοιχτά και ελαφρώς λυγισμένα στο πλάι. Με την εκπνοή τεντώνω ψηλά τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες στην επαναφορά ώστε να δουλεύει η πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω ανάσκελα στο στρώμα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα πόδια λυγισμένα ώστε μόνο τα δάχτυλα να ακουμπούν στο στρώμα. Εκπνέοντας και για 1’ ανεβοκατεβάζω ταυτόχρονα κορμό και πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη και έχοντας τα πόδια λυγισμένα. Με την εκπνοή, κάνω άρσεις λεκάνης για 1’ σφίγγοντας καλά τους γλουτούς.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Κάθομαι με τα γόνατα στο έδαφος, έχοντας παλάμες και ώμους στην ίδια ευθεία. Εισπνέοντας λυγίζω τα χέρια και εκπνέοντας τα τεντώνω και επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε πλάγια θέση έχοντας το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο, ενώ ταυτόχρονα έχω το κάτω χέρι να στηρίζει τον κορμό και το πάνω είναι τεντωμένο ψηλά. Εκπνέοντας, ενώνω ίδιο χέρι- γόνατο και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

 

Read More

And More