Πόσες θερμίδες καίει το σιδέρωμα; Το σκούπισμα; Γυμνάσου καθαρίζοντας το σπίτι…

Το πόσο βαριέσαι κάθε φορά που πρέπει να πάρεις τη σφουγγαρίστρα στο χέρι δε λέγεται. Σκούπισε, ξεσκόνισε, μετακίνησε τα έπιπλα, πάρε τις γωνίες. Εφιάλτης! Έλα όμως που πρέπει να τις κάνεις γιατί δεν πρόκειται να έρθει η Ζαμπέτα από τo δωμάτιο υπηρεσίας να τις κάνει για εσένα… Και ούτε μπορείς να ζεις σε ένα χάος (κάνει κακό και στην ψυχολογία σου).

Είναι όμως η τέλεια γυμναστική! Ούτε στο γυμναστήριο πρέπει να τρέχεις, ούτε χρειάζεται να πληρώσεις για αυτό. Γυμνάζεις χέρια, πόδια, κοιλιακούς… τα πάντα! Μήπως το ΣΚ να κάνεις μια γενική;

Γίνε Fitness Housewife και κάψε θερμίδες
Δες παρακάτω πόσες θερμίδες καις για κάθε μισή ώρα που αφιερώνεις σε κάθε δουλειά του σπιτιού….

1. Δουλειές στο μπαλκόνι / αυλή – 170 θερμίδες
Βγαίνεις, ρίχνεις νερό με το λάστιχο, περνάς πάνω κάτω με το σφουγγαρόπανο ένα, ένα τα κάγγελα, σκουπίζεις. Είναι σαν να κάνεις επικύψεις, ανατάσεις και γενικά όλες εκείνες τις ασκήσεις που θα τονώσουν γλουτούς, χέρια και μηρούς.

2. Τρίψιμο πατώματα – 129 Θερμίδες
Τι σκηνή θεέ μου! Με το φακιόλι στο κεφάλι και στα γόνατα να τρίβεις με μανία το πάτωμα για να αστράψει. Κι εσύ δεν πρόκειται να σταματήσεις πριν δεις το πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται στο πλακάκι. Ίσως βέβαια η μανία σου αυτή να σου δώσει καλογυμνασμένα χέρια και σίγουρα θα κάψει εκείνο το αφράτο cupacake που έφαγες κρυφά το πρωί!

3. Σκούπισμα – Με απλή σκούπα: 112 Θερμίδες / Με ηλεκτρική σκούπα: 119 θερμίδες
Λίγο που φέτος αποφάσισες να στρώσεις όλο το σπίτι με παχιά χαλιά, λίγο που η παραμικρή σκόνη ξυπνά εκείνη την ενοχλητική αλλεργία σου… πού σε χάνει πού σε βρίσκει κανείς με μια σκούπα στο χέρι να σκουπίζεις. Τα ατελείωτα χιλιόμετρα με την super δυνατή ηλεκτρική σκούπα σου, δεν αλλάζουν μόνο το χρώμα στο χαλί. Τονώνουν τα χέρια και καίνε θερμίδες.

4. Πλύσιμο Τζαμιών – 102 Θερμίδες
Κάθεσαι στο γραφείο και βλέπεις τη βροχή να πέφτει με το “τουλούμι”! Αντί να σκεφτείς πόσο ρομαντικός είναι ο θόρυβος του νερού, σκέφτεσαι πως το Σάββατο πρέπει πάλι να περάσεις τα τζάμια γιατί θα έχουν γίνει χάλια από τις σταγόνες και το χώμα. Ως άλλος λοιπόν Karate Kid σε κυκλικές κινήσεις επάνω στο τζάμι δεν θα σταματήσεις πριν τα κάνεις… αόρατα! Τέλεια γράμμωση…

5. Ξεσκόνσμα – 85 θερμίδες
Ο αγαπημένος σου έχει αρχίσει να πιστεύει πως είσαι ιβρίδιο ανθρώπου και μηχανής. Δεν μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά πως το “αετίσιο” μάτι σου εντοπίζει και τον παραμικρό κόκκο σκόνης. Το ξεσκόνισμα είναι ίσως το πιο ευχάριστο πράγμα, εκτός κι αν έχεις πολυέλαιο αντίκα που πρέπει να ξεσκονίσεις ένα-ένα τα γυαλάκια!

6. Σιδέρωμα – 78 θερμίδες
Το καλοκαίρι δεν το αντέχεις γιατί νιώθεις τη θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα. Τώρα που ο καιρός είναι πιο δροσερός, πάλι προσπαθείς να γλιτώσεις όσα περισσότερα ρούχα γίνεται. Τίναγμα στο τζιν με το που το βγάλεις από το πλυντήριο και το σίδερο γίνεται ατμός! Είναι όμως μια δουλειά που φροντίσει την εικόνα σου… Σε ντύνει όμορφα και σε γυμνάζει επίσης.

7. Πλύσιμο πιάτων – 78 Θερμίδες
Θα μπορούσες να προσλάβεις άνθρωπο για να κάνει τη δουλειά αυτή για εσένα. Βαριέσαι, βαριέσαι, βαριέσαι… Μην το σκέφτεσαι και πολύ. Οι καιροί είναι χαλεποί και ο νιπτήρας σου μικρός για να αφήσεις τα πιάτα να γίνουν στίβα. Άλλωστε σε μισή ωρίτσα θα την κάψεις την μπυρίτσα που ήπιες την προηγουμένη στο bar!

8. Πλυντήριο – 73 Θερμίδες
H καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Η διαδικασία βάλε στον κάδο του πλυντηρίου, βγάλε τα πλυμένα, άπλωσέ τα ρούχα, τίναξέ τα να φύγει το πολύ νερό…. Με τούτα και με εκείνα και θερμίδες θα κάψεις και τα χέρια σου θα γυμνάσεις.

9. Στρώσιμο του κρεβατιού – 68 θερμίδες
Σιγά μην κάθεσαι να στρώνεις το κρεβάτι κάθε πρωί που σηκώνεσαι σαν την τρελή να ετοιμαστείς προκειμένου να μην αργήσεις στη δουλειά. Όμως παραδέξου το. Επιστρέφοντας σπίτι από τη δουλειά το απόγευμα, σου αρέσει να είναι το κρεβάτι τακτοποιημένο. Και σου αρέσει ακόμα περισσότερο να φύγεις από το σπίτι με μερικές θερμίδες λιγότερες…

10. Αν είσαι μανούλα
Με ένα παιδί μέχρι 6 κιλά αγκαλιά… για να ανεβοκατέβεις τις σκάλες καις 289 θερμίδες!
Τώρα βέβαια, το να έχεις ένα παιδί δεν είναι απλά γυμναστική. Είναι πρωταθλητισμός… Σήκω πρωί, παίξε μαζί του, τρέξε πίσω του μην χτυπήσει, πάρτο αγκαλιά. Γυμναστική για προχωρημένες με λίγα λόγια!

Και μετά από όλα αυτά, έρχεσαι να αναρρωτηθείς! Αφού τις κάνω όλες αυτές τις δουλειές κα μάλιστα με πρόγραμμα και χωρίς να παραλείπω ούτε μία, γιατί δεν μπορώ να αποκτήσω το σώμα που θέλω; Μήπως μετά από μια κουραστική μέρα “φασίνας” τα βήματά σου σε οδηγούν στο ντουλάπι με τις σοκολάτες, τα γλυκά και τα αλμυρά σνακ;

Read More

And More