Ψάχνεις κίνητρο για να γυμναστείς; Επτά συμβουλές και tips σου το προσφέρουν!

Αν κοιτάξεις το τετράδιο με τα Resolutions μου, στις αρχές κάθε μήνα θα βρεις ένα στόχο, που σίγουρα δεν θα έχει “τικ” δίπλα του: τη γυμναστική. Γιατί, όσο και να το θέλω, πάντα κάτι συμβαίνει (μπορεί και όχι), και η αναβλητικότητα μου εκδηλώνεται εξ’ ολοκλήρου στο στόχο αυτό. Αν το βιώνεις και εσύ, τότε καταλαβαίνεις ότι και στο Fitness Routine η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Σήμερα, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές και χρήσιμα κολπάκια, για να αφήσεις τον καναπέ και να πιάσεις το… τρέξιμο. Όχι, το ότι μία κάνει κρύο και μία ζέστη δεν είναι εμπόδιο. Θα το ξεπεράσεις και αυτό.

1. Προμηθεύσου τον κατάλληλο εξοπλισμό

Ένα λάστιχο, μια μπάλα κι ένα σχοινάκι αρκούν για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την προπόνησή σου. Άσε που το λάστιχο κάνει καλύτερη γράμμωση από τα βάρη και το σχοινάκι καίει περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο. Το σημαντικότερο, όμως, δεν στο έχω πει ακόμα. Σκέψου απλά ότι όσο τα έχεις μπροστά σου (για αυτό μην τα βάλεις από την κούτα στην ντουλάπα), τόσο πιο σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα θέλεις να τα δοκιμάσεις. Και κάπως έτσι θα αρχίσεις να γυμνάζεσαι.

 

2. Δεν θέλεις να αθληθείς σε εξωτερικούς χώρους; Μετέτρεψε το σπίτι σε προσωπικό… γυμναστήριο

Δεν χρειάζεται πολλά. Ένα στρώμα, ένα ένδυμα αθλητισμού και έναν γυμναστή, για να σου εξηγεί πώς θα εκτελέσεις σωστά την κάθε άσκηση. Προτού χρησιμοποιήσεις το τελευταίο ως την απόλυτη δικαιολογία (Hello, It’s Me), κάνε απλά ένα κλικ εδώ και δες τις ασκήσεις γυμναστικής εντός σπιτιού που παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα οι Fitness experts του TLife.

 

3. Βρες μία ώρα μέσα στην ημέρα που είτε θα τρέχεις, είτε θα βγαίνεις για χαλαρό περπάτημα

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχεις επανέλθει στους προηγούμενους σου ρυθμούς, όμως, αν υπάρχει ένα θετικό που γέννησε η καραντίνα ήταν ότι μας έκανε πιο αθλητικούς. Ότι σου έδωσε το καλύτερο (και πιο αναπάντεχο) κίνητρο, να μετρήσεις χιλιόμετρα, όσο γέμιζες με οξυγόνο από τις καταπράσινες γωνιές της πόλης. Συνέχισε το, λοιπόν! Όχι μόνο θα γυμναστείς, αλλά θα αποφορτιστείς και από την ένταση της ημέρας που σίγουρα τώρα είναι μεγαλύτερη.

4. Θέσε ένα βραχυπρόθεσμο στόχο

Ναι, όλοι μας θέλουμε να χάσουμε τα κιλά που μας ταλαιπωρούν όσο πιο σύντομα γίνεται. Έλα, όμως, που δεν γίνεται. Ανέφικτο. Για αυτό, είναι προτιμότερο να θέσεις έναν στόχο που δε θα σε ζορίζει και το κυριότερο δε θα κάνει να στεναχωρηθείς, όταν συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 

5. Βάλε το στόχο σου, μπροστά σου

Για παράδειγμα, αν σε ταλαιπωρούν δύο-τρία περιττά κιλάκια και η ζυγαριά έχει κολλήσει, κρέμασε έξω από την ντουλάπα το μαγιό σου. Θα γίνει το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσεις την προπόνηση, τη στιγμή που θα αισθάνεσαι υπερβολικά κουρασμένη.

 

6. Ακολούθησε τους σωστούς λογαριασμούς στο Instagram

Μην υποτιμάς καθόλου την τεχνική αυτή! Παρακολουθώντας τα fitness girls να γυμνάζονται όλη μέρα – κάθε μέρα, ίσως αποφασίσεις κι εσύ να γυμναστείς. Η (υπερ)δραστήρια πλευρά αυτών των κοριτσιών και το αψεγάδιαστο σώμα τους είναι τα σωστά κίνητρα που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις τις ασκήσεις που προτείνουν. Θα τις βρεις εδώ.

 

7. Βάλε στο παιχνίδι την κολλητή ή τον σύντροφο σου

Τα ροκανίσματα με παρέα γίνονται πιο ευχάριστα. Πάντα. Το τρέξιμο, όσο συζητάτε οτιδήποτε έχει συμβεί στη ζωή μας τις τελευταίες…. 24 ώρες ακόμα πιο διασκεδαστικό. Αν δεν μπορείς μόνη, συνωμότησε με την κολλητή ή το αγόρι σου και γυμναστείτε μαζί. Άσε που μπορεί να κάνεις κοιλιακούς από τα γέλια.

Read More

And More