Summer Gym: Γύμνασε όλο το σώμα, παίζοντας στην παραλία

Είσαι κι εσύ από τα κορίτσια που δεν λένε να στρώσουν “πετσέτα” κάτω στην παραλία; Κουβαλάς ένα σωρό παιχνιδάκια, μπαλάκια, μάσκες, βατραχοπέδιλα λες και θα κάνεις εξόρμηση με τον Κουστώ; Συγχαρητήρια! Χωρίς να το καταλάβεις έχεις βάλει το σώμα σου στην πιο διασκεδαστική γυμναστική. Γιατί η παραλία μπορεί να γίνει το καλύτερο γυμναστήριο…

Δες λοιπόν πως με λίγο ιδρώτα και πολλή διασκέδαση θα επικεντρώσεις σε όλα τα σημεία του σώματος και θα γυμναστείς αποτελεσματικά. Ακόμα κι εσύ που αράζεις απλά στην ξαπλώστρα σου… είναι ώρα να εκμεταλλευθείς τις ώρες σου στην παραλία!

ΓΥΜΝΑΣΕ ΧΕΡΙΑ, ΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ
Και μόνο η αντίσταση του νερού αρκεί για να δεις τα μπρατσάκια να “μαζεύονται”, αλλά και την πλάτη σου επιτέλους να παίρνει πιο fit σχήμα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις το κολύμπι είναι η πρώτη και πιο σημαντική γυμναστική για τον άνω κορμό του σώματος (όπως βέβαια για όλο το σώμα, αφού σε γυμνάζει συνολικά)

Κολύμβηση: “Ενεργοποιούνται σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος, ενώ ειδικά στην αγωνιστική τους εκτέλεση συμβάλουν στην εκγύμναση των μυών της πλάτη, του θώρακα, του ώμου, του βραχίονα των χεριών και των γοφών” επισημαίνει η γυμνάστρια Γωγώ Φυντικάκη.

Είναι κουραστικό, θέλει γερά πνευμόνια και αντοχή αλλά σου προσφέρει και αποτελέσματα άμεσα! Στόχευσε αρχικά στα δέκα λεπτά– πίστεψέ με δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται – και αύξησε σταδιακά το χρόνο, μέχρι να φτάσεις τα 30 λεπτά. Έτσι θα κάψεις περισσότερες από 400 θερμίδες.

Smart Tip: Κι αν δεν το γνώριζες ήδη, μέσα στο νερό θα μπορέσεις να κάνεις καλό και στο στήθος σου. Κολύμπησε μέχρι το σημείο που η επιφάνεια του νερού ξεπερνά ελαφρά το στήθος σου. Κάνε ελαφρά πηδηματάκια, ώστε να βγαίνει ο θώρακας από το νερό. Έτσι θα έχεις μια… φυσική ανόρθωση στήθους!

KANE BEACH AEROBICS
Όχι δεν σου προτείνουμε να κατέβεις στην παραλία με το στερεοφωνικό και να αρχίσεις το χορό. Πολύ απλά η αεροβική άσκηση θα γίνει με τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις στην παραλία.

Ρακέτες
: “Τάκα-τούκα” το μπαλάκι και τα νεύρα σου να γίνονται κρόσια. Εντάξει είναι εκνευριστικό όσο δεν παίζεις εσύ. Αν όμως πιάσεις τη ρακέτα “πορώνεσαι” και δεν θέλεις να σταματήσεις. Σε πιάνει η εμμονή να μην πέσει το μπαλάκι κάτω… Απολαμβάνοντας μια ώρα ρακέτες με την κολλητή σου ή τον φίλο σου θα τονώσεις χέρια και πόδια, ενώ θα βοηθήσεις την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος, όπως άλλωστε και με κάθε αερόβια εξάσκηση και θα κάψεις 400 θερμίδες.

Smart Tip: Αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο δύσκολο και αποτελεσματικό για τους μηρούς και τις γάμπες σου, δοκίμασε να παίξεις μέσα στο νερό. Αρκεί αυτό να καλύπτει το πόδι μέχρι το γόνατο για να εκμταλλευτείς την αντίσταση του νερού.

Βeach Volley: Αρκεί να μην κάθεσαι σε μια γωνιά και περιμένεις την μπάλα να έρθει πάνω σου. Αν το πάρεις σοβαρά και παίζεις δυνατά θα δεις πόσο καλό θα κάνει στα πόδια, την πλάτη και τα χέρια σου. Το beach volley είναι πιο απαιτητικό, αφού τα πόδια σου βουλιάζουν στην άμμο και η κίνηση δυσκολεύει. Θα γυμνάσεις την πλάτη, του ώμους, τα χέρια αλλά και τα πόδια. Με λίγα λόγια σχεδόν όλο το σώμα. Κράτησε το παιχνίδι για μια ώρα και θα έχεις απαλλαγεί από 600 θερμίδες

BEACH JOGGING/ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Μπορεί ένας ρομαντικός περίπατος να μην σου φέρνει στο μυαλό γυμναστική και σφιχτούς γλουτούς, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως το περπάτημα θα σε βοηθήσει να διατηρείσαι σε τέλεια φόρμα. Για να μην αναφερθεί κανείς στην ανεβασμένη διάθεση ενός απογευματινού απολαυστικού περίπατου στο ηλιοβασίλεμα. Κι αν πάλι βαριέσαι τις ρομαντικές περαντζάδες, βάλε λίγο ρυθμό και κάνε χαλαρωτικό jogging να αποβάλεις και την ένταση…

Αφού το κάνεις, κάντο σωστά
: Το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να είναι χαλαρό, με γερμένους προς τα πίσω ώμους, ενώ τα χέρια θα πρέπει να κρατιούνται ελεύθερα, καλά λυγισμένα στους αγκώνες και χαμηλά χωρίς σφιγμένες τις γροθιές. Έτσι θα είσαι πιο ξεκούραστη και τα αποτελέσματα πιο εμφανή.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να νιώθεις ευχάριστα και όχι σαν να κάνεις “καταναγκαστικά έργα”. Κάνε χαλαρό τρέξιμο για 10 λεπτάκια. Την επόμενη μέρα θα μπορείς να τρέξεις λίγο περισσότερο. Βάλε στόχο 5 λεπτά περισσότερα, μέρα με την ημέρα. 30 λεπτά θα κάψουν για εσένα 300 θερμίδες…

Smart Tip: Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το ρυθμό σου, κάνε κλικ εδώ και ετοίμασε την πιο ανεβαστική Playlist για να μην χάνεις ποτέ το tempo σου.

Read More

And More