Τα γυμναστήρια άνοιξαν ξανά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και μπορείς να κάνεις, για να είσαι ασφαλής!

Αν είσαι Fitness Girl, τότε αυτήν την εβδομάδα, σε βρίσκω σίγουρα πολύ χαρούμενη. Και αυτό, γιατί μετά από τρεις μήνες, τα γυμναστήρια και τα Fitness Rooms ανοίγουν ξανά. Είναι έτοιμα να σε υποδεχτούν ξανά και εσύ να επιστρέψεις στις ασκήσεις σου. Μπορεί το κέφι και η διάθεση σου να είναι ίδια, όμως, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει. Ποια είναι τα μέτρα και τι μπορείς να κάνεις, για να αισθάνεσαι ασφαλής; 

 

Τα νέα μέτρα λειτουργίας

Όπως κάθε επιχείρηση που άνοιξε μετά την πανδημία του κορονοϊού, έτσι και τα γυμναστήρια, δεν θα μπορούσαν να μη συμμορφωθούν σε νέους κανόνες, που στόχο έχουν να σε προστατεύσουν. Nα μπορείς να απολαύσεις την προπόνηση σου, χωρίς να φοβάσαι το συνωστισμό, αλλά και το γεγονός ότι συχνά σε Fitness Rooms, η απόσταση ανάμεσα σε εσένα και άλλα κορίτσια που θέλουν να αθληθούν είναι μικρότερη από ένα μέτρο.

  • Γυμναστική χωρίς προκράτηση ποτέ ξανά. Τελείωσες τις υποχρεώσεις. Αισθάνεσαι γεμάτη ενέργεια και έχεις όρεξη να ροκανίσεις λίγο τους κοιλιακούς σου. Φοράς τα αθλητικά σου και κατευθύνεσαι στο πλησιέστερο γυμναστήριο. Stop. Τηλέφωνο πήρες; Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, χρειάζεται να έχεις καλέσει και να έχεις “κλείσει” το ραντεβού σου αρκετή ώρα πριν βρεθείς στην πόρτα του γυμναστηρίου, καθώς η πληρότητα δεν θα ξεπερνάει το 50%.
  • Μαζί με την κολλητή σου; Ίσως και όχι… Η προπόνηση με την καλύτερη σου φίλη είναι πάντοτε πιο διασκεδαστική. Οι πιθανότητες, όμως, να την πραγματοποιήσεις τη δεδομένη στιγμή δεν είναι με το μέρος σου. Καλύτερα μόνη, γιατί το πιο πιθανόν είναι να μην σας επιτραπεί να γυμναστείτε παρέα.
  • Δίπλα – δίπλα στο διάδρομο; Όχι. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.  Για να τηρείται η απαραίτητη απόσταση “ασφαλείας”, οι διάδρομοι και τα ποδήλατα θα λειτουργούν εναλλάξ. Στο πρώτο θα βρίσκεσαι εσύ, στο δεύτερο η ένδειξη “παρακαλώ, μην κάθεστε εδώ“, στο τρίτο μία γνωστή σου και κάπως έτσι συνεχίζει η διαδικασία.
  • Κάθε όργανο γυμναστικής θα βρίσκεται σε απόσταση δύο μέτρων από τα υπόλοιπα και θα καθαρίζεται με ειδικό αντισηπτικό spray αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
  • Ο Personal Trainer σου θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα, εσύ προαιρετικά.
  • Τέλος, όσον αφορά στα αποδυτήρια, θα τηρείται ο ίδιος κανονισμός με τα όργανα αερόβιας άσκησης, ενώ, όπου υπάρχουν ατομικά ντους στην επιτρεπτή απόσταση προτείνεται να λειτουργούν μόνο αυτά.

 

 

 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ…

Φυσικά, πέρα από τα παραπάνω μέτρα, υπάρχουν μερικά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις και εσύ, για να είσαι ακόμα περισσότερο προστατευμένη.

  • Αρχικά, έχε πάντα στην τσάντα σου αντισηπτικά μαντηλάκια. Το ότι θα καθίσεις στα ίδια όργανα γυμναστικής που προηγουμένως θα έχουν χρησιμοποιήσει και άλλα άτομα το γνωρίζεις. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Πρακτικά, να εξασφαλίσεις ότι κάθεσαι και ακουμπάς σε μία σωστά καθαρισμένη επιφάνεια. Ένα μαντηλάκι αρκεί και η διαδικασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό.
  • Φόρεσε γάντια. Ξέρω…. θα σε ζεστάνουν υπερβολικά. Από την άλλη, όμως, θα είσαι σίγουρη ότι το δέρμα σου δεν θα έρθει σε επαφή με καμία επιφάνεια που δεν θέλεις. Αν σε δυσκολεύει αρκετά, μπορείς και σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια: ένα για κάθε χέρι.
  • Ποτέ χωρίς δεύτερη πετσέτα. Για την πρώτη δεν το συζητάμε καν. Πέρα από εκείνη που θα εφαρμόσεις στα όργανα γυμναστικής που κάθεσαι, χρειάζεσαι μία δεύτερη, για να στεγνώσεις τον ιδρώτα από το σώμα σου.
  • Να έχεις πάντα μαζί σου ένα (στιλάτο) θερμός, το οποίο θα γεμίζεις πριν φύγεις από το σπίτι και έχεις δροσερό νερό σε κάθε σημείο της προπόνησης που θα το χρειαστείς.
  • Επίλεξε ρούχα, τα οποία περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή του δέρματος σου με τις εξωτερικές επιφάνειες.
  • Μόλις ολοκληρώσεις την προπόνηση σου, κατευθύνεσαι στα αποδυτήρια, αλλάζεις τα ρούχα σου με άλλο workout outfit και τοποθετείς το πρώτο μέσα σε μία πλαστική τσάντα που έχεις στο σακίδιο σου.
  • Τέλος, μόλις φθάσεις σπίτι, μην ξεχάσεις να πλύνεις τα ρούχα σου στους 60 βαθμούς πολύ προσεκτικά.

Μπορεί την πρώτη φορά να σου φανεί λίγο αλλόκοτη διαδικασία, όμως, σύντομα θα συνηθίσεις. Είναι για το καλό σου…

 

Read More

And More