Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει! Εσύ προμηθεύτηκες την αγαπημένη σου γεύση Μακεδονικού Χαλβά;

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει. Εσύ πού θα κάνεις κούλουμα φέτος; Ό, τι και να αποφασίσεις, ένα είναι σίγουρο. Θα πάρεις μαζί σου καλή παρέα, έναν χαρταετό, τα αγαπημένα σου σαρακοστιανά μεζεδάκια και φυσικά, τον πρωταγωνιστή της μέρας αυτής: το Μακεδονικό Χαλβά!

Μια παράδοση που έγινε συνήθεια σωστής διατροφής
Κάποιος λατρεύει τα καλαμαράκια, άλλος τρελαίνεται για ντολμαδάκια ή λαγάνα, όμως την Καθαρά Δευτέρα όλοι επιλέγουν ένα και μοναδικό γλυκό: Το Μακεδονικό Χαλβά, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό που ολοκληρώνει με τον πιο απολαυστικό τρόπο το πρώτο γεύμα της Σαρακοστής.

Μπορεί, λοιπόν, ανά την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τη Θράκη και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας να είναι διαφορετικά, κάποια πράγματα, όμως, παραμένουν ίδια για όλους τους Έλληνες: το γιορτινό τραπέζι (σε αυλή, βεράντα, μπαλκόνι, στο σπίτι ή στην εξοχή) δεκάδες νηστίσιμα καλούδια, καλή παρέα και οικογενειακή ατμόσφαιρα και φυσικά… Μακεδονικός Χαλβάς.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που αλέθεται εδώ και 90 χρόνια σε πέτρινους μύλους. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά! Κάπως έτσι, όλα αυτά τα χρόνια ο Μακεδονικός Χαλβάς παραμένει η πρώτη επιλογή για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για κάθε μέρα.

Μέρος της καθημερινής σου διατροφής
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού, από το οποίο παράγεται, κάνουν το Μακεδονικό Χαλβά ιδανική επιλογή κάθε φορά που έχεις όρεξη για κάτι γλυκό. Με σημαντικές ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, πρωτεΐνες, ασβέστιο και φυσικά αντιοξειδωτικά που κάνουν την καρδιά σου να δουλεύει ρολόι, ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και φροντίζουν ώστε το δέρμα σου να λάμπει από υγεία.

/

Και κάπως έτσι, το σήμα κατατεθέν της Σαρακοστής, πλάι στον χαρταετό των παιδικών μας χρόνων, βρίσκει τη θέση του και στην καθημερινή σου διατροφή. Ο Μακεδονικός Χαλβάς μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ μεταξύ των κυρίων γευμάτων και θα σε γεμίσει δύναμη και ενέργεια για να αντιμετωπίσεις μια απαιτητική ημέρα .

Φανταζόσουν ποτέ πόσα θα μπορούσε να προσφέρει ο Μακεδονικός Χαλβάς στον οργανισμό σου; Γι’ αυτό άλλωστε και μπορεί και πρέπει να έχει περίοπτη θέση στην καθημερινή σου διατροφή. Και μην ξεχνάς. Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί με τα σχέδια για το τριήμερο, μην ξεχάσεις να διαλέξεις την αγαπημένη σου γεύση Μακεδονικού Χαλβά… Το Γλυκό Που Κάνει Καλό!

Read More

And More