Η στάση του νικητή!

Στάσου στο ύψος σου! Μυστικά για να νιώσεις καλύτερα…

Ο τρόπος με τον οποίο στέκεσαι και τοποθετείς το σώμα σου όταν είσαι όρθια ή ακόμη και καθισμένη στο γραφείο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η σωστή στάση του σώματος σε βοηθά όχι μόνο να δείχνεις καλύτερα, αλλά και να αισθάνεσαι καλύτερα.

Με πιο, επιστημονικούς όρους, η στάση του σώματος είναι η θέση που κρατάει κάποιος ενάντια στη βαρύτητα, είτε είναι όρθια, καθιστή ή κεκλιμένη. Η σωστή στάση είναι αυτή όπου όλα τα μέρη του σώματος, κεφάλι, λαιμός, στήθος και κοιλιά είναι ευθυγραμμισμένα κατακόρυφα για να μοιράζεται το βάρος του σώματος στη λεκάνη και από εκεί στα πόδια και έτσι να απαιτείται η λιγότερη δυνατή προσπάθεια από τους μυς του οργανισμού. Έτσι θα αποφύγεις πόνους στη πλάτη, την μέση, αλλά και τον αυχένα. Για να δεις απλές ασκήσεις που θα σε ανακουφίσουν από τους πόνους στον λαιμό, κάνε κλικ εδώ

Φαντάσου μια νοητή γραμμή που περνά από το αυτί, τον ώμο, το ισχίο, το γόνατο και το μέσο της πτέρνας. Με αυτή τη στάση οι μύες χρησιμοποιούνται σωστά, αναπνέεις άνετα, διευκολύνεται η αιματική και η φλεβική κυκλοφορία, αλλά και η «ροή» της ενέργειας του σώματος.

Read More

And More