Ήπιες πολύ χθες;

Σαββατόβραδο και είπες να το ρίξεις έξω. Κάτι όμως η κούραση της εβδομάδας, κάτι ο γοητευτικός μπάρμαν που δεν έλεγε να σταματήσει τα σφηνάκια, παρεκτράπηκες! Φυσικά, θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου πως το αλκοόλ, αν δεν έχεις μέτρο, είναι σαν δηλητήριο για τον οργανισμό σου.

Ότι έγινε, έγινε και πρέπει να αντιμετωπίσεις το γνωστό hangover της επόμενης μέρας. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος, Γιώργος Μενέλαος μοιράζεται μαζί σου τις πολύτιμες συμβουλές του για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της επόμενης μέρας:

Ομοιοπαθητική!

Μπορεί η μυρωδιά του αλκοόλ να σου προκαλεί αηδία, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να συνέθλεις. “Πρέπει να πιεις κάποιο από τα λεγόμενα απεριτίφ, για να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα την επόμενη μέρα” σημειώνει ο Γιώργος Μενέλαος. Λίγο Campari είναι αρκετό.

Ενυδάτωση τώρα!

Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό. Έτσι, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα αν πιεις πολύ νερό και χυμούς.

Καιρός για barbeque

Το ξέρω δεν έχεις κουράγιο ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι. Θα νιώσεις όμως πολύ καλύτερα αν ετοιμάσεις ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες. “Η κατανάλωση αλκοόλ σκοτώνει τις πρωτεΐνες στον οργανισμό σου. Ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τις απαραίτητες πρωτεΐνες για τον οργανισμό” σημειώνει ο μπάρμαν Γιώργος Μενέλαος.

Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις

Συχνά, μια ασπιρίνη και πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρεις το κεφάλι σου στη θέση του. Κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα διάφορες προτάσεις για να νιώσεις καλύτερα.

Ο φυσικός χυμός του hangover

Είναι το antivirus του hangover σύμφωνα με τους… “ειδικούς” στο είδος! Βάλε στο μπλεντερ 2 μπανάνες, μια ασπιρίνη, 1 κουταλιά μέλι και γάλα. Το στομάχι σου θα ηρεμήσει, ενώ οι μπανάνες θα σου δώσουν βιταμίνες, μαγνήσιο και κάλιο. Το μέλι θα αυξήσει τα μειωμένα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα.

Των φρονίμων τα παιδιά…

Πολλοί είναι εκείνοι που αν νιώσουν το…hangover να έρχεται, παίρνουν τα μέτρα τους πριν πέσουν στο κρεβάτι. Πολύ νερό, μια φρυγανιά και ένα αναβράζον παυσίπονο πριν κοιμηθείς, θα σε γλιτώσουν από μπελάδες το πρωί.

Read More

And More