Κάνεις δίαιτα, αλλά θες το γλυκάκι σου; Υγιεινές επιλογές που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη σοκολάτα

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα γλυκάκι; Σίγουρα, ούτε εσύ, αλλά ούτε και εγώ. Αν και δεν μπορείς να με πεις τρελό φαν των γλυκών, κάποιες στιγμές το αναζητώ με αξιοζήλευτο πάθος και ορμή. Ειδικά, στην περίπτωση που το βασικό γεύμα της ημέρας μου περιλαμβάνει κρέας ή ένα πολύ ζεστό φαγητό. Φαντάζομαι ότι και εσύ επιθυμείς να έρθει η ισορροπία γλυκού και αλμυρού στον οργανισμό σου. Έτσι, μετά το αλμυρό θες κάτι γλυκό στον ουρανίσκο σου. Και, δεν είναι κάτι παράλογο.

Πρώτη σου επιλογή αποτελεί η σοκολάτα. Γάλακτος, υγείας, με αμύγδαλα. Όμως, λίγο πριν δαγκώσεις τη σοκολάτα σου, εμφανίζονται οι δεύτερες σκέψεις και οι αναστολές. Αν κάνεις και δίαιτα ή απλά επιθυμείς μία πιο καλλίγραμμη σιλουέτα, τότε το πιο πιθανό είναι να βάλεις το σοκολατένιο πειρασμό ξανά στη συσκευασία του. Και από εκεί στο ψυγείο.

Όμως, όλοι δεν έχουμε δικαίωμα σε κάτι γλυκό; Έστω και μία φορά την εβδομάδα; Το δικαιούσαι. Το δικαιούμαι. Το δικαιούται. Επειδή, λοιπόν, για σένα (και για μένα) δουλεύω, σου έχω μερικές πιο υγιεινές, αλλά εξίσου νόστιμες επιλογές.

– Γλυκό του κουταλιού (με φρούτα εποχής). Η μαμά σου λατρεύει να το φτιάχνει (και να το δοκιμάζει). Και, μάλλον κάτι ξέρει. Νόστιμο, χορταστικό και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το απολαύσεις μετά από ένα ζεστό μεσημεριανό, θα δροσιστείς και η στοματική σου κοιλότητα θα γλυκαθεί. Και το κερασάκι στην τούρτα; Ένα μικρό μπολάκι έχει μόλις 150 θερμίδες.

– Παγωμένα Σταφύλια. Αν ο πράσινος καρπός είναι ο αγαπημένος σου, αυτή την εκδοχή θα τη λατρέψεις. Τοποθέτησε ένα τσαμπί σε ένα μπολ για δύο ώρες στην κατάψυξη. Θα είναι σαν να τρως παγωτό, αλλά χωρίς ζάχαρη και όλα τα ανθυγιεινά.

– Ζελές Φρούτων. Το ότι αποτελεί το μοναδικό γλυκό που επιτρέπουν ακόμα και στη δίαιτα θα πρέπει να παρακινήσει το μυαλό σου. Η φρουκτόζη που περιέχει σου προσφέρει αρκετή ενέργεια, με τις φυτικές ίνες να διευκολύνουν τη λειτουργία του οργανισμού. Και το καλύτερο; Μόλις 120 θερμίδες ανά μερίδα.

– Γλυκό Ποπ – κορν. Το μαγειρεύεις μόνη σου. Τρεις κούπες σπιτικού ποπ – κορν, μαγειρεμένου, δηλαδή, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη έχουν μόλις 50 θερμίδες. Υγιεινό snack για τις ταινίες σου.

– Μπάρα δημητριακών. Προσωπικά, επιλέγω εκείνες με τα αποξηραμένα φρούτα. Νόστιμες, έξυπνη επιλογή για το δεκατιανό σου και μόλις με 80 θερμίδες η μπάρα.

– Γρανίτες. Ακόμα και αν βαριέσαι να τις φτιάξεις μόνη σου, μπορείς να επιλέξεις μία του εμπορίου. Στη σπιτική με ελάχιστη ζάχαρη θα βρεις 100 θερμίδες, στου εμπορίου γύρω στις 170.

– Ρυζόγαλο. Το γεγονός ότι βλέπεις τη γιαγιά σου να το λατρεύει σε κάνει να μη το θες και πολύ. Το έχεις σβήσει από το μυαλό σου, με αποτέλεσμα να το καταναλώνεις σπανιότερα. Μία συσκευασία ρυζόγαλου σε χορταίνει και σε γεμίζει με ενέργεια. Μπροστά σε αυτά, οι 250 θερμίδες φαντάζουν λίγες – ειδικά αν πας για τρέξιμο μετά.

– Κρεμ καραμελέ. Εσύ ήξερες ότι ένα από τα πιο αγαπημένα σου γλυκά έχει μόλις 70 θερμίδες; H κρεμ καραμελέ θα διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, αλλά δε θα προκαλέσει φούσκωμα και τυμπανισμό.

Adios, σοκολάτα!

Read More

And More