Μαρία – “Είμαι 1.75 65 κιλά πόσα πρέπει να χάσω;”

Μαρία – “Είμαι 1.75 65 κιλά πόσα πρέπει να χάσω;”

Με βάση τα στοιχεία που μας δίνεται το βάρος είναι φυσιολογικό, εφόσον ο δείκτης μάζας σώματος σας είναι 21,2 με όρια 18,5-25. Ως εκ τούτου καλό είναι να παραμείνετε στο συγκεκριμένο σωματικό βάρος.
Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Προκειμένου να υπολογίσει κανείς τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) του αρκεί να διαιρέσει το βάρος του σε κιλά, προς το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα. Έτσι για παράδειγμα ο ΔΜΣ της Μαρίας υπολογίζεται ως εξής:

65 / 1,75×1,75=21,2

Ανάλογα με το ΔΜΣ μπορείς να δεις αν το βάρος σου είναι φυσιολογικό:


Εαν ο ΔΜΣ είναι μικρότερος του 20, τότε ανήκεις στην ομάδα των ατόμων με βάρος κάτω του φυσιολογικού. Ενδέχεται να υπάρχει κάποια διαταραχή στο μεταβολισμό σου και καλό θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο αυτό, συμβουλευόμενη το γιατρό σου.
Από 20 έως 25
Όταν ο ΔΜΣ κυμαίνεται μεταξύ αυτών των τιμών, τότε το βάρος σου θεωρείται φυσιολογικό. Αυτό πολύ απλά σημαίνει, εκτός από καλλίγραμμη σιλουέτα και μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Από 25 έως 30
Όταν η τιμή ξεπερνά το 25 τότε το ανήκεις στην ομάδα των υπέρβαρων. Μπορεί να μην είναι πολλά τα κιλά που θα πρέπει να χάσεις, αλλά είναι καλό να χάσεις κάποια κιλά.
Από 30 έως 40
Σε αυτές τις τιμές τα άτομα θεωρούνται πλέον παχύσαρκα. Θα πρέπει να κάνεις σοβαρή προσπάθεια να χάσεις κιλά για να αποφύγεις προβλήματα υγεία.
Μεγαλύτερο από 40
Αν ο αριθμός είναι εκεί ανήκεις στα σοβαρά παχύσαρκα άτομα και επιβάλλεται να επισκεφθείς το γιατρό σου!

Read More

And More