Μεσοθεραπεία… και κυτταρίτιδα τέλος!

Αν πρέπει να “παλέψεις” με την κυτταρίτιδα, τότε πρέπει να το κάνεις με τα σωστά όπλα. Η τεχνολογία είναι ένα από αυτά.
Είναι μια “πάθηση” την οποία μπορείς να καταπολεμήσεις με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής. Η Έλενα Μπαλτζάκη, αισθητική ιατρός, εξηγεί πως μπορείς να απαλλαχθείς από την αντιαισθητική όψη πορτοκαλιού.

“Το πιο σημαντικό για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η διάγνωση” τονίζει η κα. Μπαλτζάκη. “Γιατί με την κατάλληλη διάγνωση θα αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα με τα φάρμακα που πρέπει. Άλλες φορές χρησιμοποιούμε λιποδιαλυτικά κι άλλες, ουσίες που έχουν να κάνουν με τα αγγεία στην περιοχή”. Η φαρμακευτική αυτή αγωγή ονομάζεται μεσοθεραπεία και γίνεται με ενέσεις τοπικά.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την μεσοθεραπεία

– Η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ο ειδικευμένος γιατρός κάνει ενέσεις ανά 2 εκατοστά στην περιοχή που έχει πρόβλημα.

Στα πρώτα στάδια θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον γιατρό 1 φορά την εβδομάδα. Μετά τους 2 μήνες θα συνεχίσεις τις θεραπείες 1 φορά στις 15 μέρες, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι συνεδρίες πρέπει να συνεχίσουν 1 φορά το μήνα, για συντήρηση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως συχνά.

– Πρέπει να γνωρίζεις ότι η βελτίωση μπορεί να είναι αισθητή, όμως δεν θα έχεις 100% αποτελέσματα.

Από ποια ηλικία;
Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερα, μεταξύ 25 και 50 ετών τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Πάντως, όσο μεγαλύτερες είναι οι γυναίκες, τόσο πιο δύσκολο είναι να δουν άμεσα αποτελέσματα.

Διαρκεί για πάντα;
– Η κυτταρίτιδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εκτός από τη διατροφή, αρνητικός παράγοντας είναι και πιθανά ορμονικά προβλήματα. Αν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα και αλλάξεις τη διατροφή σου, τότε το αποτέλεσμα θα έχει διάρκεια.

Προλαβαίνω;
– Καλό θα ήταν να είχες ξεκινήσει τις συνεδρίες νωρίτερα. Παρόλα αυτά, κανείς δεν θα σε εμποδίσει να βγεις στην παραλία. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να έχεις μικρές μελανίες από τις ενέσεις. Από την άλλη, με την μέθοδο της μεσοθεραπείας θα δεις αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα.

Είναι ακριβή;
– Το κόστος μια συνεδρίας ποικίλει ανάλογα με το πρόβλημα. Υπολόγισε γύρω στα 100 ευρώ την επίσκεψη.

Να θυμάσαι ότι κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά σε κάθε θεραπεία. Μαζί με τον αισθητικό ιατρό θα δεις ποια είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε σένα.

του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία της αισθητικής ιατρού Έλενας Μπαλτζάκη

Read More

And More