Μετά την άσκηση: Πώς θα κρατήσεις τον μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα

Επέστρεψες, μπήκες στη ρουτίνα σου και – φυσικά – ξεκίνησες γυμναστική. Για να διώξεις αυτά τα ελάχιστα – αλλά ενοχλητικά – κιλάκια που πήρες στις διακοπές και να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου. Όμως, δεν διαρκεί και πολύ. Μήπως αισθάνεσαι και εσύ ότι αφού ολοκληρώσεις την προπόνηση σου, οι καύσεις σταματούν; Αν ναι, μην ανησυχείς! Ακόμα. Είμαστε εδώ για εσένα και μοιραζόμαστε μερικά χρήσιμα tips για να συνεχίσει ο μεταβολισμός σου να “καίει” ακόμα και μετά την άθληση σου! 

Ενυδατώσου με νερό
Αυτό το ρόφημα είτε το λατρεύεις, είτε απλά δεν το καταναλώνεις τόσο συχνά. Μέγα σφάλμα το δεύτερο. Και αυτό, γιατί το νερό, εκτός του ότι σε ενυδατώνει εσωτερικά και ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος, αναπληρώνει τα υγρά που χάνεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης, εξαναγκάζοντας τον μεταβολισμό σου να εκτελεί ακόμα περισσότερες καύσεις. Χρήσιμο tip! Φρόντισε το παγούρι σου να είναι γεμάτο από παγωμένο νερό, καθώς έτσι ο οργανισμός σου θα καταναλώνει ακόμα περισσότερη ενέργεια (σ.σ. θα κάψει θερμίδες) για να το φέρει σε θερμοκρασία σώματος.

Βάλε στο ταπεράκι για τη δουλειά τις σωστές τροφές
Ναι, η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα και στην προσπάθεια σου να αυξήσεις τις καύσεις του οργανισμού. Αβγά, αβοκάντο, τυρί cottage, σπανάκι, λεμόνι. Και ο μεταβολισμός δεν θα σταματά να καίει… 

Πες “ναι” στο πράσινο τσάι
Όχι αμέσως μετά την προπόνηση, αλλά λίγες ώρες αργότερα. Αν για παράδειγμα, προτιμάς να γυμνάζεσαι τις πρωινές ώρες, τότε ένα τσαγάκι στη δουλειά ή το απόγευμα είναι το ιδανικό ρόφημα για να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου στα πάνω του. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, δηλαδή έναν τύπο αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα καίγοντας το λίπος. Δοκίμασε, λοιπόν, να αντικαταστήσεις το καφεδάκι σου με ένα δροσιστικό τσαγάκι. 

Κάνε ένα περπάτημα ή χαλαρό jogging
10 λεπτά αρκούν για πάρει ο μεταβολισμός σου φωτιά και να σε γλιτώσουν από τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Για να κατανοήσεις το μέγεθος της βλαβερής καθιστικής ζωής, έρευνες απέδειξαν ότι μόλις είκοσι λεπτά στην ίδια θέση είναι σαν να απενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Τι μπορείς να κάνεις; Να σηκώνεσαι κάθε είκοσι με τριάντα λεπτά για ένα σύντομο διάλειμμα και στο τέλος της ημέρας να κάνεις μερικά βήματα με τη συνοδεία μουσικής. 

Πάρε έναν μικρό υπνάκο
Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορείς. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ο ύπνος συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην τόνωση του οργανισμού. Όταν δεν κοιμόμαστε επαρκώς, το σώμα μας μπλοκάρει, αυξάνει την κατακράτηση υγρών και δεν καίει τις ίδιες θερμίδες.

 

 

Read More

And More