Μπίρα… μην την λουστείς. Απόλαυσε τη! Κάνει καλό στο δέρμα σου

Έλα παραδέξου το… είναι ό, τι πιο δροσιστικό σε αλκοολούχο μπορείς να επιλέξεις! Και ξέρεις και κάτι; Η μπίρα είναι ίσως και η καλύτερη επιλογή για τη γραμμή και την υγεία σου, σε σχέση με άλλα βαριά οινοπνευματώδη ποτά! Αρκεί φυσικά να την καταναλώνεις με μέτρο.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί πως η μπίρα σου προσφέρει:
–  Ηρεμία και χαλάρωση: Εξαιτίας της ουσίας λουπουλίνης που περιέχει, διαθέτει εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητες και δρα ενισχύοντας το νευρικό μας σύστημα. Μάλιστα, πρόσφατα επιστημονικά πειράματα απέδειξαν ότι σε καταστάσεις στρες, όσοι έπιναν μπύρα είχαν λιγότερη νευρική υπερένταση από αυτούς που δεν έπιναν.

–  Καλύτερη λειτουργία του εντέρου, που σημαίνει βελτίωση του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

 – Υγιές και λαμπερό δέρμα και γερά νύχια: Η  μαγιά της μπίρας βοηθά στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου και έχει ευνοϊκά οφέλη για το δέρμα και τα νύχια.

–  Βοηθά τον οργανισμό να διατηρεί γερά κόκκαλα: Συμβάλλει στην ανάπλαση των οστών και δρα αποτελεσματικά κατά της οστεοπόρωσης εξαιτίας του ασβεστίου που περιέχει, ενώ ο πλούτος σε μέταλλα και βιταμίνες συντελεί στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών

Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και έχει αποδεδειγμένη διουρητική ιδιότητα, ευνοώντας τη λειτουργία των νεφρών

*A, και μην ξεχνάς πως δεν είναι το ένα ποτήρι δροσιστικής μπίρας που θα σε παχύνει, αλλά οι υπερβολές. Φρόντισε λοιπόν να πιεις ένα, το πολύ δύο ποτηράκια και πολύ νερό στο ενδιάμεσο και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα για έξτρα θερμίδες.

Read More

And More