Μυστικά για να κάνεις το smoothie σου βόμβα…ενεργειακή!

Κάθε στιγμή (και κάθε εποχή) είναι ιδανική για να απολαύσεις το smoothie σου. Είτε προσθέσεις πολλά φρούτα, είτε επιλέξεις μόνο τα αγαπημένα σου, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για το πιο υγιεινό ρόφημα της ημέρας. Για αυτό, πρέπει να το έχεις (οπωσδήποτε) στο εβδομαδιαίο σου menu. Ποιες είναι, όμως, οι δύο πιο συχνές ιδιότητες ενός καλού smoothie; Η αποτοξίνωση και η παροχή ενέργειας. Και επειδή με την πρώτη έχουμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν, λέω σήμερα να μοιραστώ μαζί σου μερικά μυστικά, τα οποία θα κάνουν το υγιεινό ποτό στο ποτήρι σου να θυμίζει… βόμβα ενεργειακή. Χαρτί, στυλό και ξεκινάμε!

– Καν΄το πορτοκαλί με λίγο καρότο. Εξαιρετική πηγή βιταμινών (και ιδιαίτερα σπάνιων), αλλά και αντιοξειδωτικών. Επίσης, θα δώσει στη γεύση αυτό το “κάτι” που θέλεις. Τελικά, το καρότο (και την ενέργεια του) πρέπει να το τρως εσύ, και όχι, ο Bugs Bunny.

– Βάλε στο smoothie σου… γιαούρτι. Αν ανήκεις σε εκείνους που η γεύση του δεν τους τρελαίνει (Hey, είμαι και εγώ εδώ), ίσως αυτή να είναι η λύση που έψαχνες. Όχι μόνο θα κάνει το smoothie σου ουσιαστικά σνακ πρωτεΐνης, αλλά θα του δώσει τη γεύση γλυκού. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις (για να μη φτάσεις και στο άλλο άκρο, κρίμα είναι) είναι η ποσότητα της ζάχαρης που περιέχει. Για αυτό, η καλύτερη επιλογή θεωρείται το βιολογικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Ίδια γεύση, πιο απαλή υφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Εμπιστεύσου με: ο ουρανίσκος σου και ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονούν.

– Μέλι, μέλι είσαι εδώ; Αν το ψάχνεις, θα το βρεις στο ποτήρι μου. Και γιατί όχι; Και ενέργεια σου δίνει, και ισχυρά αντιοξειδωτικά, και τον λαιμό μου ηρεμεί (ιδιαίτερα τώρα που η γρίπη βρίσκεται στα “πάνω” της) και με κάνει να σκέφτομαι ότι απολαμβάνω το γλυκό μου. Πώς, όμως, θα το προσθέσεις; Αφού έχεις “χτυπήσει” όλα τα υλικά και έχεις το μείγμα στην κούπα σου, δύο κουταλιές μέλι θα το απογειώσουν!

– Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς. Πριν από λίγο καιρό, σου είχα αναφέρει ότι οι ξηροί καρποί αξιολογούνται από πολλούς ειδικούς ως ένα από τα πιο νέα superfoods. Αν έχεις, λοιπόν, ένα πολύ δυνατό blender, τότε χτύπησε τους σε υψηλή ένταση και μόλις λιώσουν (όχι εντελώς, για να νιώθεις την τραγανότητα), πρόσθεσε τους στο ρόφημα σου. Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, αραχίδες και αμινοξέα, πρωτεΐνη και ασβέστιο καλώς ήρθατε στη ζωή μας!

– Λίγο φυστικοβούτυρο ή μαργαρίνη και η ενέργεια πάει στα ύψη. Αν ψάχνεις έναν γευστικό τρόπο να κάνεις το smoothie σου… energy bomb, χρησιμοποίησε το βούτυρο ως βάση. Αλήθεια, ήξερες ότι δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου περιέχουν 7 γραμμάρια; Μόλις το έμαθες και μόλις θα το εφαρμόσεις! Α, θα δώσει και στο smoothie σου μία πιο κρεμώδη υφή.

– Όποια συνταγή και να επιλέξεις, μη ξεχάσεις τη μπανάνα. Πολύ ή λίγη. Σημασία έχει να βρίσκεται στο ποτό σου. Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, η κατανάλωση μιας μπανάνας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φρούτα του smoothie είναι τόσο ευεργετική όσο ένα αθλητικό ποτό.

Read More

And More