Νατουροπάθεια: Μυστικό ευζωίας

Δεν έχεις παρά να αφεθείς στις θεραπευτικές ιδιότητες της ίδιας της φύσης και του σώματός σου. Η ιδεολογία της μεθόδου αυτής είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζεις τον τρόπο ζωής σου και το σώμα σου με μια πιο γενική θεώρηση, εμπιστευόμενη τις θεραπευτικές ιδιότητες της ίδιας της φύσης. Η υγιεινή διατροφή, ο τρόπος ζωής και η καταπολέμηση του άγχους είναι οι κύριοι στόχοι μιας μεθόδου που εμφανίστηκε την δεκαετία του ’70 στα πλαίσια των δεκάδων ολιστικών μεθόδων εκείνης της εποχής.

Τι είναι;

Η μέθοδος της Νατουροπάθειας είναι μια μορφή ολιστικής θεραπείας, η οποία διδάσκεται σε πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Ένας γιατρός που ασπάζεται την εναλλακτική αυτή μέθοδο θα ξεκινήσει τη θεραπεία του με μια μακρά συνέντευξη με βάση τον τρόπο ζωής, το ιατρικό ιστορικό, το συναισθηματικό υπόβαθρο κτλ. Κι αν όλη η διαδικασία της εναλλακτικής ιατρικής σε βάζει σε υποψίες, σκέψου απλά την πληθώρα θεραπειών που μπορείς να κάνεις στα πλαίσια της νατουροπάθειας. Δεν είναι ανάγκη για παράδειγμα, να απαρνηθείς την κλασική ιατρική για να κάνεις μια χαλαρωτική χρωματοθεραπεία. Τί πιο αναζωογονητικό από ένα μασάζ με κρυστάλλους;

Ταυτόχρονα, μερικές απλές μέθοδοι διαλογισμού και χαλάρωσης, όπως αυτές που προτείνονται σε απλές ασκήσεις γιόγκα, θα σε βοηθήσουν να εξισορροπήσεις την ψυχική σου ηρεμία και να αποβάλεις το στρες.

Φυσικά μια ολιστική μέθοδος δεν θα μπορούσε να μην προβλέπει συγκεκριμένο διαιτολόγιο. Η επιλογή πράσινης δίαιτας, με όσο το δυνατό πιο περιορισμένη κατανάλωση κρέατος, η επιλογή φυσικών συστατικών και η αποχή από το αλκοόλ και τη ζάχαρη, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το μυστικό για υγεία και ευεξία.

Read More

And More